Home Zanimljivosti Lidl u Metkoviću prepun Hercegovaca: Ne primaju više marke za mandarine, a...

Lidl u Metkoviću prepun Hercegovaca: Ne primaju više marke za mandarine, a kažu da je sve povoljnije preko granice

SHARE

Nekada ne tako davno dolazilo se u BiH iz Hrvatske u kupovinu namirnica.

Sjećamo se kolona vozila koja su iz Hrvatske dolazile u Neum, Grude i Čapljinu da bi se opskrbili namirnicama, ali i gorivom.

Hrana, ali i gorivo su bili znatno jeftinije u BiH.

Danas je situacija drugačija, a najbolji primjer za tu tvrdnju je Lidl u Metkoviću.

Parking ovog popularnog trgovačkog lanca danas je bio prepun, a više od 90 % su to vozila iz Hercegovine, piše portal Hercegovina.in.

Hercegovcima ne smeta ni što se u Hrvatskoj promijenila valuta, a i novinari ovog portala su se uvjerili da je u Lidlu dosta toga jeftinije nego u BiH, s naglaskom da je ta roba u Hrvatskoj i dosta kvalitetnija.

Kupci iz Hercegovine stoga su danas iskoristili neradni dan da se opskrbe u Hrvatskoj, i kako se da primijetiti, kupuje se sve i svašta, ali najviše slatkiši, mesni, te sir i mliječni proizvodi.

Hercegovci očito nemaju problema s valutama, ali imaju oni koji žive u Metkoviću.

Neugodno su se novinari Hercegovina.in portala iznenadili na štandu koji posjećuju godinama na kome se prodaju mandarine. Naime, na tom štandu od jučer više ne primaju marke. Kako je novinarima rekla ljubazna prodavačica kurs je prema euru skroz nepovoljan, ali je naglasila da ona i više ne ide u BiH u kupovinu jer tamo preko granice ništa nije povoljnije.

U svemu tome ima istine, a dokaz tome su vidjeli novinari Hercegovina.in portala danas na svoje oči u Metkoviću.