Home Društvo Legendarni pjevač zamolio 2Cellos da prestanu izvoditi njegov hit: “Izmasakrirali su mi...

Legendarni pjevač zamolio 2Cellos da prestanu izvoditi njegov hit: “Izmasakrirali su mi pjesmu!”

SHARE

Matko Jelavić otkrio je kako nije zadovoljan načinom na koji 2Cellos izvode njegov hit “Majko stara” i da se zbog toga sukobio sa Stjepanom Hauserom.

Pjesma “Majko stara” obilježila je karijeru pjevača Matka Jelavića nakon što je s njom debitirao na Splitskom festivalu 1988. godine.

Tada je osvojio nagradu publike i priznanje za najboljeg debitanta, a pjesma je proglašena i najvećim hitom bivše Jugoslavije.

Pjesmu na svojim koncertima često izvodi i naš instrumentalni duo 2Cellos, koji čine violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, no legendarni pjevač nije zadovoljan njihovom interpretacijom njegova hita.

“Dosad su već više od 20 puta izveli ‘Majko stara’ i uvijek je na isti način interpretiraju. Koriste taj moj hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pjesama svih vremena. Međutim, to kako oni rade je, blago rečeno, katastrofa. Pa pogledajte i poslušajte tu snimku, na što vam to nalikuje?” kazao je Jelavić za Slobodnu Dalmaciju.

“Strane hitove obrade bez greške, a ‘Majko stara’ doslovno izmasakriraju! Osim toga, nikad me nisu tražili dozvolu za izvedbu niti sam dobio prihod od tih silnih izvođenja po svijetu, ali to je sad manji problem”, otkrio je glazbenik te je poručio i da će ih tužiti ako još samo jednom izvedu njegov hit.

Otkrio je i kako je dvaput pisao Hauseru s molbom da 2Cellos prestanu izvoditi pjesmu, a on mu je uzvratio prostačkim SMS-om te je blokirao daljnju komunikaciju s njim.

“Odgovor je bio toliko nepristojan i bezobrazan. Bahato, kao da sam ja nešto njima dužan”, prisjetio se Jelavić pa je dodao i kako ga to nije veoma iznenadilo.

Na kraju je još jednom poručio kako se nada da 2Cellos više neće izvoditi njegovu pjesmu.

U svoje 33 godine glazbene karijere Matko je prošao sve – od najvećih svjetskih dvorana do pjesama koje su postajale evergreeni, a nakon poduže pandemijske stanke krajem prošle godine vratio se na scenu s pjesmom “Neznanac”.