Home Zanimljivosti HVALEVRIJEDAN POTEZ: Dao otkaz u Općini jer “ništa nije radio i osjećao...

HVALEVRIJEDAN POTEZ: Dao otkaz u Općini jer “ništa nije radio i osjećao se beskorisnim”

SHARE

Nažalost, ova nevjerojatna priča ne dolazi iz BiH, već Crne Gore, a heroj priče je Ilija Vlaović koji čvrsto smatra da je njegovo bivše radno mjesto u potpunosti – bespotrebno!

Muškarac iz Crne Gore Ilija Vlaović dao je otkaz u Općini Mojkovac jer, kako je naveo, ništa nije radio i jer smatra da njegovo radno mjesto nije potrebno.

Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Općini Mojkovac 9. prosinca 2022. godine, a zahtjev za raskid ugovora o radu podnio je 18. siječnja ove godine, prenose crnogorski mediji.

“Poslodavac mi nije davao radne zadatke”
Vlaović je potvrdio da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, te da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke.

On je bio zaposlen na radnom mjestu savjetnika, ali kaže da ne zna za što, kao ni čiji savjetnik.

U zahtjevu za raskid ugovora upućen predsjedniku Općine Mojkovac Vesku Deliću, u koji su crnogorski mediji imali uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor s Općinom preko javnih poziva koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest mjeseci.

“Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, gdje sam dobio raspored, nisu udostojili u mjesec dana pronaći mi radni zadatak. Osjećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam, smatram da bi se to trebalo i provesti u djelo, a ne da svoje radno vrijeme provodim sjedeći bez ikakvih radnih obaveza“, naveo je Vlaović.

Kako dalje navodi, obraćao se nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali ga nije dobio “vjerojatno zato što mu poslodavac nema što dati za raditi”.

“Samim tim smatram da ovo moje radno mjesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao plaću koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati djeci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim obiteljima”, ispričao je Vlaović, a prenosi Pobjeda.

Za kraj je apelirao na ljude u Općini Mojkovac da “ne slijede prethodnu vlast uz podsjećanje da su se svi borili protiv korupcije”.

“U Općini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mjesta i zbog takvih koji vole sjediti i ništa ne raditi, a da primaju plaću mi se nalazimo tu gdje jesmo. Također smatram da je moja država Crna Gora i poštujem njena obilježja, a ovo što rade naši predstavnici prelazi sve granice. O svemu ovome obavijestit ću nadležne organe Crne Gore da se pozabave provjerom radnih mjesta u Općini Mojkovac kao i medije. Još jednom navodim da sam dao otkaz jer nisam ništa radio i smatram da ovo radno mjesto nije potrebno”, zaključio je Vlaović u zahtjevu za raskid ugovora.