Home Zanimljivosti Uživajte u zadivljujućim kadrovima s Čabulje

Uživajte u zadivljujućim kadrovima s Čabulje

SHARE
Na YouTube kanalu ”krivismjer” često osvanu zanimljive snimke iz Hercegovine, a posebno one s naglaskom na prirodu i avanturizam.

Posljednja snimka donosi zadivljujuće kadrove s planine Čabulje snimljene 29. siječnja (objavljene 2. veljače) koji prikazuju osam planinara koja su se odlučila turno skijama obići dio Čabulje, odnosno riječ je o skijanju izvan uređenih staza na posebnim skijama.

Kako nam je najbliža Čabulju znamo često iskoristiti za malo ekstremije ture kada je nešto lošije vrijeme. Iako je na relativno maloj nadmorskoj visini dosta je divlja i nepredvidiva. Spoj par elemenata na Čabulju donosi često ekstreme, bilo to u jakom vjetru ili velikim snjegovima, a spoj ovoga i niske temperatura pokreće divlje mećave – par puta smo i sami svjedočili tome, stoji u opisu videa.

Planinari ističu da vjetar nije bio prejak, ali je stalno ”brijao’‘ te da su se dosta teško kretali zbog velikog snijega.

Išli smo turno na skijama u nekoj polukružnoj turi. Od Bogodola ravno ka Medinom brdu, prečenjem iznad Dolova pa preko Gonđuše na Veliku Vlajinu (najviši vrh Čabulje – 1.776 m/nv) i opet se spustili preko lokve, ali smo nastavili ka Vanjači i spustili se preko Gornjih Dolaca prema Bogodolskoj ladini.

Sveukupno 14 kilometara u kojima smo se umorili, ali i uživali. Pri dolasku na najveći vrh oblaci su se skroz razišli te smo dobili nevjerojatne vidike na sve strane, planina nas je time nagradila za trud koji smo napravili, zaključuju planinari u opisu videa.