Home Društvo Severina nepravomoćno osuđena za vrijeđanje socijalne radnice

Severina nepravomoćno osuđena za vrijeđanje socijalne radnice

SHARE
Severina je nepravomoćno osuđena na novčanu kaznu za prekršaj iz članka 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja i omalovažavanja socijalne radnice prošle godine. U članku 17 piše: “Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.”
Severinin suradnik Davora Grgin je za Index potvrdio da je donesena nepravomoćna presuda, ali druge komentare u vezi slučaja ne žele davati. Podsjetimo, Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu iz Centra za socijalnu skrb Maksimir u veljači prošle godine. Nakon toga je Centar za socijalnu skrb podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj.
“Obavještavamo vas kako su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu zaposlenice Centra za socijalnu skrb Zagreb te će optužni prijedlog biti podnijet Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem”, rekli su tada iz zagrebačke policije za Index.