Home Život Fra Stjepan Brčina na Hodu za život: Majci su savjetovali da me...

Fra Stjepan Brčina na Hodu za život: Majci su savjetovali da me pobaci, hvala Bogu da ih nije slušala

SHARE

Popularni zagrebački franjevac Stjepan Brčina bio je jedan od više tisuća sudionika subotnjeg Hoda za život.

U jednom trenutku “ulovila” ga je novinarka Indexa te ga pitala smatra li da treba zabraniti pobačaj u Hrvatskoj.

Fra Brčina odgovorio je kako “treba štititi život”, dodavši: “Mojoj su mami savjetovali da me pobaci i hvala Bogu da ih nije slušala i da sam danas živ.”

“Živio život!” zaključio je popularni svećenik u mikrofon.

asiz-640x800-1

Video izjave objavio je na svojim profilima na TikToku i Instagramu gdje je pogledan nekoliko desetaka tisuća puta.

Inače, poznati je franjevac slično ispričao i u velikoj životnoj ispovijesti za naš portal.

Kada je njegova majka ostala trudna, brojni su je ismijavali i nagovarali je da pobaci. Pobožna žena govorila je da će ustrajati i nikada neće pobaciti niti jedno svoje dijete. Fra Stjepan je dugo čekao trenutak kada će joj zahvaliti na daru života. Onda joj je na svojoj mladoj misi u govoru zahvale poručio: “Draga mama, sada znaš zašto me nisi trebala pobaciti.” Na dan njegova rođenja Stjepanov je otac bio na poslu u tuzlanskom rudniku soli, starija braće i sestre u školi, a susjedi na pogrebu jedne mlade žene. „Mojoj mami su se iznenada pojavili trudovi. Budući da u kući nije bilo telefona ili nekog drugog načina na koji je mogla pozvati pomoć, ona je ubrzo shvatila da me mora sama poroditi. Kasnije mi je pričala kako je u jednoj ruci držala krunicu, a drugom je rukom grijala vodu i pripremala se za porod. Naposljetku se sama porodila, svezala pupak, okupala me i uredila, što je, naravno, izazvalo oduševljenje kod žena kada su se vratile sa sprovoda“, priča nam fra Stjepan.

Cijelo svjedočanstvo koje uključuje i bliski susret sa smrću tijekom kupanja u Puli, prihvaćanje svećeničkog poziva i susret s papom Franjom, možete pročitati OVDJE.