Home Vijesti POSLJEDICE NAPADA U SRBIJI: Dječak teško ranjen u pucnjavi u školi ići...

POSLJEDICE NAPADA U SRBIJI: Dječak teško ranjen u pucnjavi u školi ići će na liječenje u SAD

SHARE

Jedanaest osoba koje su ranjene u masovnim pucnjavama u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu i u Mladenovcima i dalje je na bolničkom liječenju. Dječak koji ima ozljede kralježnice vjerojatno će nastaviti liječenje u Chicagu.

Rekao je to državni tajnik Ministarstva zdravstva dr. Mirsad Đerlek gostujući na RTS-u, tri tjedna nakon što je dječak pucao u osnovnoj školi i ubio devet osoba, a ranio sedmero.

“Na Institutu za majku i dijete je pacijent koji ima ozbiljne komplikacije zbog ozljede vratne kralježnice i on će vjerojatno nastaviti liječenje u Chicagu. Država će snositi troškove”, rekao je Đerlek za RTS.

U najtežem stanju su pacijent (1997.) kojem je odstranjen bubreg, zatim pacijent (1972.) s ozljedom prsnog koša koji čeka operaciju. Djevojci (2005.) koja je zadobila dvije prostrijelne rane je odstranjen bubreg, ozlijeđena joj je jetra, a imala je i operaciju debelog crijeva.

Đerlek ističe kako će biti potrebno puno vremena da se svi pacijenti fizički oporave, a trebat će im i psihološka pomoć.

“Ovako stresne situacije koje nitko nije očekivao ostavljaju ozbiljne posljedice po mentalno zdravlje – na roditelje, učenike, nastavnike”, zaključio je Đerlek.