Home Društvo Schumacherovi satovi prodani za više od tri milijuna eura

Schumacherovi satovi prodani za više od tri milijuna eura

SHARE
Schumacherovi satovi prodani za više od tri milijuna eura
Obitelj Michaela Schumachera (55) zaradila je više od tri milijuna švicarskih franaka (3,06 miljuna eura) prodajom osam satova bivšeg vozača Formule 1 na aukciji.

Najvredniji sat bio je unikatni sat tvrtke F.P. Journe, vjerojatno iz 2004. godine, koji je tvrtka napravila samo za Schumachera. U utorak navečer aukcijska kuća Christie’s u Ženevi prodala je taj sat za 1,2 milijuna švicarskih franaka.

Sat s crvenim brojčanikom također je imao ugravirano sedam simbola za Schumacherove naslove svjetskog prvaka i posvetu bivšeg menadžera Ferarrija Jeana Todta, koji je vozaču darovao sat za Božić.

Jedan od Rolexa prodan je za 250.000 franaka, a sat Audemars Piguet za 330.000 franaka. Još pet satova od F.P. Journe prodato je za ukupno 1,4 milijuna “švicaraca”. Svi navedeni iznosi neto su isplate, a kupci će morati platiti još 26 posto provizije.

Na aukciji je prodano još nekoliko predmeta iz Schumacherova vlasništva. Kutija u kojoj je Schumacher držao pet satova F.P. Journe je, primjerice, promijenio vlasnika za 15.000 franaka.

Zdravstveno stanje Michaela Schumachera i dalje je misterij. Slavni vozač Formule 1 je 2013. doživio tešku skijašku nesreću, od tada se nije pojavljivao u javnosti, a obitelj brižno skriva informacije o njemu. Međutim, poznato je da je tijekom karijere bio strastveni kolekcionar satova, prenosi STA.

(Fena)