Home Društvo Etno-rock simfonijski koncert “Zemljo moja” večeras u Mostaru

Etno-rock simfonijski koncert “Zemljo moja” večeras u Mostaru

SHARE
Etno-rock simfonijski koncert “Zemljo moja” večeras u Mostaru

Povodom Svjetskog dana glazbe, večeras će se u Mostaru održati etno-rock simfonijski koncert “Zemljo moja”, u izvedbi etno-skupine “Čuvarice” iz Rame i Simfonijskog orkestra Mostar. Koncert će se održati u parku Zrinjevac s početkom u 21 sat, a promovirat će hrvatsku kulturnu baštinu ramskoga kraja.

Na koncertu će biti izvedeno 15 skladbi, a autor svih tekstova i glazbe je obitelj Glibo, koja je zaslužna za veliki uspjeh Čuvarica. Etno-skupina “Čuvarice” objavila je dva nosača zvuka, za čije je aranžmane i produkciju odgovoran Josip Joco Vukoja, koji će nastupiti i na večerašnjem koncertu kao gitarist, najavili su organizatori.

Aranžmane za Simfonijski orkestar Mostar potpisuje maestro Damir Bunoza, koji će na koncertu sudjelovati i kao dirigent. Ovaj tradicionalni koncert u parku Zrinjevac mostarski simfoničari održavaju šesti put zaredom povodom Svjetskog dana glazbe, pod pokroviteljstvom Grada Mostara. Ovaj koncert je jedan u nizu kojim Simfonijski orkestar Mostar ove godine obilježava 70 godina kontinuiranog rada, prenosi RTV HB.

Na koncertu će sudjelovati 45 glazbenika, a osim solistica iz Rame, orkestar i prateći bend čine glazbenici iz Splita, Banjaluke, Sarajeva, Fojnice i Mostara. Moderator koncerta je Boris Čerkuč, a ulaz je slobodan.

Vrisak.info