Home Politika Mostar: Financiranje izgradnje dvorane preuzet će županija

Mostar: Financiranje izgradnje dvorane preuzet će županija

SHARE

Izgradnja sportske dvorane u Mostaru traje već 30 godina. Neslavni rekord bit će još veći jer, zbog nepostojanja Gradskog vijeća Mostara, ne može biti odobren kredit za ovaj projekt. Zato je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nedavno predložio da umjesto Mostara kredit za ovaj projekt bude realiziran preko županije, piše Večernji člist BiH. – Pokrenuli smo ovu inicijativu i nadamo se pozitivnom odgovoru. Osim sportske dvorane, dio kreditnoga aranžmana su i sredstva za izgradnju podzemne garaže u Titovoj ulici, rekao nam je na početku razgovora gradonačelnik Bešlić. Ukupna vrijednost ova dva projekta bila bi oko 35 milijuna maraka, a sredstva bi došla iz Razvojne banke Vijeća Europe. Riječ je o kreditima po iznimno povoljnim uvjetima koji se koriste za razvoj lokalnih zajednice.

Pitanje dokumentacije

– Ako županijske vlasti pristanu na prijedlog iz Grada Mostara, čeka nas puno posla. Prema našim informacijama, potrebna je godina i pol dana samo kako bismo prikupili svu potrebnu dokumentaciju i došli pred kreditni odbor. Spremni smo krenuti ovim putem jer Gradsko vijeće ćemo čekati još najmanje dvije godine. Nadamo se kako ćemo u županiji imati partnera za ovu ideju, poručio je mostarski gradonačelnik. A Hercegovačko-neretvanska županija je spremna prihvatiti Bešlićev prijedlog. Barem ako je suditi prema izjavama i raspoloženju predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega. On nam je rekao kako se već dulje vrijeme razmišlja o ovom prijedlogu te kako ne vidi razloga da se ova priča u konačnici i ne realizira. – Završetak sportske dvorane u Mostaru bio bi od velikog značaja za cijeli grad. Sportska dvorana uvelike bi obogatila mostarsku svakodnevicu i stvorila uvjete da se u gradu realiziraju brojni drugi projekti. Ipak, to je još moj osobni stav. Vidjet ćemo uskoro kakvo je raspoloženje u ostatku Vlade HNŽ-a po tom pitanju, kazao je Herceg za Večernji list. Mostar je tijekom posljednjih desetljeća dobio epitet rasadnika sportskih talenata. Sportaši iz grada na Neretvi u vrhu su svjetskog sporta, a izgradnja prave sportske dvorane stvorila bi još bolje uvjete za napredak ovih mladih ljudi.

Slijede konzultacije

Naši sugovornici poručuju kako sada slijede konzultacije odgovornih ljudi iz Grada Mostara i HNŽ-a te ako bude postignut kompromis po ovom pitanju, krenut će se s prikupljanjem potrebne dokumentacije kako bi se što prije planirani kredit mogao realizirati.

vecernji.ba