Home Crna kronika Ponovno se nije pojavio na suđenju za dvostruko ubojstvo

Ponovno se nije pojavio na suđenju za dvostruko ubojstvo

SHARE

Vehabija Zikrija Krkić (43) iz Trnopolja kod Prijedora, optužen za ubojstvo dvojice povratnika sumještana, ponovno se jučer nije pojavio u Okružnom sudu u Banjoj Luci pa je sutkinja Olga Pantić mogla samo izvijestit kako mu je odbijen zahtjev za suđenje u Norveškoj, gdje je i nastanjen.

Nedostatak dokaza

– Vrhovni sud RS-a je u srpnju prošle godine ukinuo oslobađajuću presudu Krkiću, izrečenu zbog nedostataka dokaza, te donio odluku da mu se pred banjolučkim Okružnim sudom ponovno sudi za ubojstvo M. Balića i A. Redžića, a koji su ubijeni na Bajram 28. srpnja 2014., kada je pola sata prije ponoći u caffe baru “San” u njih ispaljeno više od 10 metaka. Bio je oslobođen za dvostruko ubojstvo, ali mu je izrečeno 10 mjeseci zatvora jer je u potkrovlju obiteljske kuće svog oca u Trnopolju držao veću količinu oružja i streljiva, podsjetila je sutkinja, objasnivši kako mu je poziv upućen preko međunarodne pravne pomoći, posredstvom Ministarstva pravosuđa BiH. – Kontaktirala sam Ministarstvo pravosuđa BiH, odakle su mi priopćili da je u ovakvim slučajevima potrebno ostaviti razdoblje od najmanje 4 mjeseca od trenutka slanja poziva. Stoga novo ročište u ovom slučaju zakazujem za 18. svibnja, zaključila je sutkinja koja je na prvom ročištu prošle godine spomenula i da će, ako se Krkić ne pojavi u sudnici, za njim biti raspisana međunarodna tjeralica i pritvor. Odvjetnica Jovišević istaknula je da se ona u međuvremenu nije čula sa svojim branjenikom i nema nikakve informacije o njemu.

Optužio Vrhovni sud

Inače, nakon što mu je ukinuta oslobađajuća presuda, Krkić je bio izjavio da je posljednja sudska odluka “politički motivirana”. – Uvijek sam raspoložen da dokažem nevinost, iako je to s ljudima koji sjede u Vrhovnom sudu RS-a teško postići jer su bili vođeni nekom politikom ili strahom od odgovornosti, ocijenio je Krkić iznoseći niz primjedbi na tužiteljske postupke.