Home Politika HNS ujedinio bošnjačke nacionaliste s ljevice i desnice

HNS ujedinio bošnjačke nacionaliste s ljevice i desnice

SHARE

Čović konačno otkrio karte: Hrvati traže treći entitet! Pozivamo sve građane… da se oglase, pruže otpor… zaustavimo ih jer će nas ova vlast odvesti na put s kojeg nema povratka! HNS je nastavak zajedničkog zločinačkog pothvata koji građani BiH pamte pod imenom Herceg Bosna! Stavovi izneseni na sjednici HNS-a politika je kojoj je presuđeno u Haagu! HDZ želi samo podjele i na taj nas način udaljava od institucionalnih rješenja korisnih za hrvatski narod! Prijedlog o etničkoj dominaciji negira europska načela! Prijedlozi federalizacije protivni su Daytonskom sporazumu.” Stavovi su to jučer izneseni od jedne te iste ideološke majke i oca – političkog Sarajeva – koje je komentiralo zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora na kojemu su se ponavljali isti prijedlozi legitimnih hrvatskih predstavnika o federalizaciji zemlje.

Jučer se samo iz Sarajeva nije oglasilo Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, “Krug 99” i Pomorsko društvo. Ako se izuzmu znakovi interpunkcije, priopćenja su ipak različito sadržajno nijansirana. SDP i njegovi klonovi Demokratska fronta, Građanski savez, Naša stranka su u prvom dijelu ovih upozorenja istaknuli natuknice treći entitet, put bez povratka, zajednički zločinački pothvat, politika kojoj je presuđeno u Haagu, dok pak SDA ucjenjuje HNS i HDZ rečenicom kako bi izmjene Izbornog zakona mogle pasti u vodu ako se bude inzistiralo na trećem. Zanimljivo je, politički najodmjereniju izjavu uputila je militantna stranka BPS Sefera Halilovića koja smatra da je riječ o kršenju Daytonskog sporazuma.

Kako je u BiH sve poremećeno, tako su bošnjački i prikriveni bošnjački nacionalisti zamijenili uloge u radikalizmu, ali ih ipak jedna stvar povezuje – borba protiv hrvatske ravnopravnosti. Da bude apsurdno do kraja, protivnici federalizma su oni koji žive u jedinoj objektivnoj administrativno-teritorijalnoj činjenici na ovim prostorima uz RS, i upravo se zove Federacija BiH, a u kojoj vladaju “antieuropska načela etničke većine” – ali Bošnjaka.

Zoran Krešić | VL