Home Kultura Osjećam se i odgovorno za ne baš dobro stanje u kojem se...

Osjećam se i odgovorno za ne baš dobro stanje u kojem se nalaze knjižnice

SHARE

Dobitnica Dekanove nagrade Iva Bilić magistrica je filozofije i informacijskih znanosti smjera Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dekanovu nagradu Iva je dobila prosjekom 4,9 na završnoj godini studija. „Nije mi bilo teško doći do prosjeka jer sam kroz godine studiranja naučila kako se organizirati za spremanje ispita i uspjeti sudjelovati u ostalim aktivnostima“, kazala je Iva.

Ocjene joj nisu nikada predstavljale neki značaj. Ističe kako je bitnije sudjelovati u projektima te uz njih učiti. „Smatram da bez dobre i promišljene organizacije ne možemo postići ništa“, istaknula je.

Zadovoljna je radom fakulteta i profesora, ali smatra kako uvijek treba težiti boljem. Svoje slobodno vrijeme voli provoditi na selu, u zdravom i mirnom okruženju te čitajući.

Moj hobi je, vjerojatno otkad sam ga i naučila – čitanje, što je svakako povezano i s mojim odabirom studija i područja kojim se nastavljam baviti i nakon završetka.“

Primarni cilj joj je napredovati u struci te upisivanje poslijediplomskog studija. „Kao prva generacija studija informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo malo se osjećam i odgovorno za ne baš dobro stanje u kojem se nalaze knjižnice na našem području, a i sama struka. Zato želim pokušati pridonijeti poboljšanju situacije koliko mogu“, rekla je dobitnica nagrade.

Ivana Rudeš | treci.ba