Home Šport Široki će tražiti pobjedu u svakoj utakmici

Široki će tražiti pobjedu u svakoj utakmici

SHARE

Od četvrtka nogometaši Širokoga Brijega u Rovinju odrađuju drugi dio priprema. Nakon treninga na travnjaku, šumskoj stazi ili dvorani kući uz dvije utakmice na Blatu (Čapljina 0:0 i Croatia Zmijavci 4:0), u Rovinju se radi na uigravanju momčadi i traženju sastava za proljeće kroz utakmice.

Zadovoljni viđenim

Prva protiv drugoligaša Kapfenberga (Austrija) u okviru turnira Istria Winter Cup završila je rezultatom 1:1:

– Zadovoljan sam viđenim, osobito u prvih 70 minuta. Poslije se igra malo rasplinula, a razlog vidim u prethodnim napornim i zahtjevnim treninzima te činjenici da smo pri kraju dosta mijenjali i uveli niz mlađih i tek pridošlih igrača. Mali pad nije pokvario opći dojam, za ovu fazu priprema više sam nego zadovoljan, rekao nam je trener Goran Sablić i dodao:

– Izostala je pobjeda protiv Kapfenberga. Znam da navijači Širokoga “ne trpe” ništa osim stalnih pobjeda, takva je to sredina i s takvim navikama… Slično kao u mom Splitu. Ali, mi ćemo se truditi da pobjeda bude što više. S tim pristupom ući ćemo u sve utakmice, pa i u četvrtak protiv slovenskog Aluminija. Još smo u razdoblju traženja momčadi, iako mislim da sam “kostur” zatekao na Pecari pri dolasku. Ali, dobili smo četiri nova igrača, zaoštrili konkurenciju i borbu za sva mjesta. Zatekao sam ovdje jedan sustav igre, a moja je ideja malo ga mijenjati. Iz 4 – 3 – 2 -1 želimo prijeći u 4 – 3 – 3. To ne treba doslovno shvatiti, želim da igra bude “elastična”, s prijelazom iz jednoga u drugi sustav. Mislim kako imamo igrače koji će moći i znati prilagoditi se onome što od njih tražimo…

Trener Sablić je zadovoljan stanjem u momčadi te pojačanjima. S našom primjedbom da su neke pozicije u sastavu “deficitarne”, kao na desnom beku, nije se složio.

Ćorić na desnom beku

– Imamo mi odličan izbor na desnom beku. Ćorić će biti desni bek iako je koristan i u igri prema naprijed. Tu je i Ćorluka. Pustimo to što je u juniorima igrao u sredini, omladinski pogon nešto je sasvim drugačije od seniorskog…

Za pojačanja, Zlomislića, Čabraju, Marinu i Sivrića kaže:

– Mislim kako su to pravi nogometaši koji su zaoštrili konkurenciju. Zlomislića znam još dok je igrao u Rijeci i Istri. S 25 godina jako je iskusan, a ipak mlad nogometaš. Poznajem i Čabraju i Marinu, unijeli su živost, upornost, borbenost… Sivrića poznajem manje. Rekli su mi kako je jesenas odlično odigrao za Zrinjski na Pecari. No, to na kraju nije važno, to je jedna utakmica, ali znam da će koristiti.

Marko Knezović | VL