Home Kultura Narodno pozorište Mostar: Mjesec u znaku komedije, koncert Divanhane…

Narodno pozorište Mostar: Mjesec u znaku komedije, koncert Divanhane…

SHARE

Protekli mjesec u Narodnom pozorištu Mostar završili su gostovanjem Zijaha A. Sokolovića, koji je po četvrti put izveo “Majstorsku glumačku radionicu”.

Ulaznice su, kao i svaki put do sada za ovaj program održan u Studiju 64, bile rasprodane.

“Umjetnost pokreće maštu i pokreće igru koja toliko nedostaje stvarnosti. Umjetnost kazališta i glumac nas upozoravaju da i mi u našoj stvarnosti imamo beskrajno mnogo industrijskih uloga koje ne igramo objektivno nego subjektivno, a te nam uloge ne znače ništa, samo na njih trošimo dragocjeno vrijeme. A, kažu, vrijeme je novac”, rekao je Sokolović nakon scenske performanse.

U veljači Narodno pozorište Mostar prelazi na veliku scenu, a cijeli će mjesec proteći u znaku komedija. Svakoga petka u 20 sati na velikoj sceni na repertoaru je komedija iz produkcije NPM-a, koja može biti pravi izbor za sjajan početak vikenda.

Mjesečni repertoar počinje najnovijom predstavom “Odumiranje međeda” Branka Ćopića u režiji Emira Kapetanovića, koja će biti izvedena u petak 10. veljače u 20 sati.

Petak nakon toga, 17. veljače, slijedi komedija “Mostarska djelidba” (Skender Kulenović / Sulejman Kupusović), a posljednjeg petka, 24. veljače, na repertoaru je “Hotel Plaza” u kojemu uz glumce NPM-a igraju Jasna Žalica i Admir Glamočak.

A između tih komedija na velikoj pozornici je i jedan koncert, i to benda Divanhana koji izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima. Koncert će biti održan u utorak 14. veljače u 20 sati, priopćili su iz Narodnog pozorišta Mostar.

Oliver Cvitković | VL