Home Auto VIDEO: Vrata na autu baš nikad ne bi trebalo otvarati lijevom rukom

VIDEO: Vrata na autu baš nikad ne bi trebalo otvarati lijevom rukom

SHARE

Kada izlazi iz automobila, gotovo svaki vozač vrata otvara lijevom rukom. Međutim, to nikako nije dobra ideja jer može stajati nečijeg života.

Nakon što parkirate automobil uz cestu, okrenite se i otvorite vrata desnom rukom. Tako ćete okrenuti glavu prema nazad i imati prilike na vrijeme vidjeti prolazi li kraj vas biciklist ili motociklist kojeg bi otvaranjem vrata mogli srušiti, ili možda drugo vozilo koje će vam otkinuti vrata, a moguće vas i ozlijediti, prenosi 24sata.hr.

To se događa češće nego mislimo. Na primjer, biciklist ne može znati da će vozač baš u tom trenutku izaći iz vozila, a vozač ne gleda što se događa na cesti već automatski lijevom rukom hvata ručicu na vratima i otvara ih. Tu se radi o sekundama koje mogu značiti život ili smrt.

Otvaranje vrata desnom rukom zapravo prisiljava vozača da okrene gornji dio tijela, a tada se puno veći dio ceste nađe u njegovom vidnom polju. U Nizozemskoj vozači paze na te stvari pa puno češće koriste desnu ruku. Sve je stvar navike i toga da nam netko ukaže na potencijalni problem o kojem do tada nismo ni razmišljali, piše CountryLiving.

Pogledajte u videu kako to izgleda na cesti.