Home Auto Logan MCV Stepway s povišenom podnicom za još veću praktičnost

Logan MCV Stepway s povišenom podnicom za još veću praktičnost

SHARE

Dacia je objavila službene fogotrafije modela Logan MCV Stepway. U odnosu na obični Logan MCV, ova verzija ima 50 mm veći razmak od poda, što rezultira lakšem prolasku kroz različite terene. U skladu s trendovima, povišena verzija ima plastične rubove i dorađene branike s aluminijskim elementima kojima se uz funkcionalnost dobiva i bolji vizualni dojam.

Iako automobil izgleda kao da je spreman za neprohodne terene, za takvo što ipak nije namijenjen budući da će u ponudi biti samo prednji pogon. Što se motora tiče, u ponudi će se naći jedan benzinski (0.9 TCe, 90 KS) i jedan dizelski (1.5 dCi, 90 KS) koji prema navodima proizvođača troši tek 3,9 litara na sto kilometara. Obje verzije dolaze sa start/stop sustavom i uparene su s ručnim 5-stupanjski mjenjačem.

Mnogima će se svidjeti praktičnost ovog modela budući da uz povišenu podnicu nudi i 575 litara prtljažnog prostora, dok se preklapanjem sjedala dobiva volumen od čak 1680 litara, što je za ovu klasu vozila odlična brojka. Primjera radi, Passat u karavanskoj izvedbi nudi 1780 litara.  Kupci će na početku moći birati između dvije boje: “Azurite” plave i zlatno-sive boje kodnog imena “Mink”. Uz automobil standardno dolaze 16-inčni naplatci. Budući da će biti dostupna samo sa Laureate paketom opreme, u unutrašnjosti se nalazi 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a za lakše manevriranje brinu se stražnji parkirni senzori i kamera za vožnju unazad, a tu je i opcija Hill Start Assist za kretanje na uzbrdicama. Cijene bi trebale biti poznate nakon salona u Ženevi gdje je zakazano prikazivanje za javnost.

Jutarnji.hr