Home Društvo Do četvrtka u BiH oblačno s kišom, susnježicom i jakim vjetrom

Do četvrtka u BiH oblačno s kišom, susnježicom i jakim vjetrom

SHARE

Sutra prije podne očekuje se pretežito oblačno vrijeme s kišom u većini područja, dok se poslije podne očekuje smanjenje oblačnosti, sa slabim i kratkotrajnim oborinama, kojih može može biti ponegdje u Krajini i centralnim područjima Bosne i u Hercegovine.

Oborine će biti slabog do umjerenog intenziteta. U večernjim satima doći će do novog, jačeg naoblačenja sa zapada, koje će u Hercegovini, zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni uvjetovati novim oborinama. Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, a jutarnje temperature će se kretati od 2 do 7 stupnjeva, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 9 do 15.

U utorak, 7. ožujka, očekuje se oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. U centralnoj, zapadnoj i istočnoj Bosne, u područjima iznad 900 m, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren, poslije podne i u večernjim satima s jakim do olujnim udarima. Jutarnje temperature će se kretati od 2 do 7 stupnjeva celzijusa, na jugu od 6 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stupnjeva.

U srijedu, 8. ožujka prevladavat će oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne s kišom, a u područjima iznad 800 metara sa susnježicom i snijegom, dok se poslijepodne očekuju oborine slabog intenziteta. U Posavini i Krajini uglavnom neće biti oborina. Jutarnje temperature kretat će se od 1 do 6, na jugu od 8 do 12 stupnjeva, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 13.

U četvrtak 9. ožujka također će prevladavati pretežito oblačno vrijeme. Slabe kiše ili rosulje može biti ponegdje i povremeno u centralnim i istočnim područjima Bosne tijekom prijepodneva. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 stupnjeva, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 11 do 15, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.