Home Život Mama pokazala trbuh nakon poroda: ‘Naša tijela se mijenjaju i to može...

Mama pokazala trbuh nakon poroda: ‘Naša tijela se mijenjaju i to može biti uznemirujuće, ali je normalno’

SHARE

Julie Bhosale htjela je pokazati realnost mijenjanja tijela nakon poroda. Slikala se 24 sata, tjedan dana, 10 tjedana i 14 tjedana nakon rođenja drugog djeteta
Mama blogerica privukla je puno pažnje kad je pokazala svoj trbuščić poslije poroda cijelom svijetu nakon rođenja drugog sina. To djelo se samo po sebi ne čini previše revolucionarno. No, stvar je u tome koliko je to puta napravila više puta tijekom nekoliko tjedana i mame diljem svijeta su joj pljeskale u znak solidarnosti.

Julie Bhosale s Novog Zelanda odlučila je javno pokazati trbuh nakon porođaja i to 24 sata nakon, tjedan dana, 10 tjedana i 14 tjedana poslije rođenja drugog djeteta. Namjera joj je bila pokazati realnost mijenjanja tijela nakon poroda.

“Živiš u društvu koje svakodnevno promovira fotografije žena koje su rodile i odmah se ‘vratile’ svom starom izgledu (uistinu, to je sjajno, Kate Middleton ti si nevjerojatna). Ali to je mala manjina. Za većinu nas, naša tijela se mijenjaju i to puno. Zastrašujuće je, teško i može biti i odvratno i uznemirujuće, ali je realno i normalno”, napisala je Julie.

 

Julie Bhosale

 
Julie nije vidjela nikakvu razliku u trbuhu poslije poroda dok nisu prošla dva tjedna. Čak i onda, još uvijek nije bilo vrijeme za poklanjanje trudničke odjeće.Trebalo joj je oko tri i pol mjeseca kako bi joj trbuščić izgledao bar približno kao prije trudnoće.

Ali ne želi da se mame uspoređuju s nikim, pa tako ni s njom. Iako je to bilo prije dvije godine, njezina poruka je bezvremenska: “Možda nećete izgledati kao Viktorijine anđelice, ali je važno da se usredotočite na to kako se osjećate”.