Home Društvo NEUM Druženje žena i velika humanitarna akcija

NEUM Druženje žena i velika humanitarna akcija

SHARE

Potrebno je samo malo pa da Neumljanke pokažu svoje veliko srce u situaciji kada treba pomoći svojim sugrađanima koji se u teškoj socijalnoj situaciji bore za svoju egzistenciju. To se najbolje vidjelo na druženju i humanitarnoj večeri koju je u prepunoj dvorani hotela “Jadran” upriličila Općinska organizacija Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Neum. Povod je bila proslava Međunarodnog dana žena, ali ipak naglasak je bio na tom humanitarnom djelovanju i osiguranju sredstava za pomoć onima kojima je to i potrebno. Upravo je taj spoj ugodnog druženja i humanitarnog karaktera privukao veliki broj neumskih žena, ali i dragih gošća iz Širokog Brijega, Mostara i Ravnog, koje su svojim odzivom iskazale podršku cjelokupnoj humanitarnoj akciji. Bila je to prigoda da žene ne samo proslave svoj dan već i javnosti pokažu kako u Neumu nije umanjen osjećaj za pomoći drugima i tako unesu veselje i zadovoljstvo u mnoge obitelji.

– Hvala vam svima što ste se u ovako velikom broju odazvali ovoj humanitarnoj akciji u kojoj smo svojim prilogom i tombolom pomogli nekolicini neumskih obitelji koje su u jako teškoj financijskoj situaciji. Znamo da nije uvijek lako biti žena, ali je lijepo biti žena. Večeras neka bude dvostruko lijepo jer smo u mogućnosti nekome pomoći i učiniti radost. Nije dovoljno samo slaviti neke važne datume u godini, nego cijelo vrijeme moramo gledati na potrebe naših socijalno ugroženih sugrađana. Veseli nas činjenica da se na jednom mjestu okupio cijeli Neum i da su nam svojim dolaskom potporu pružile i kolegice iz drugih sredina u Hercegovini. Ovo nam je znak kako trebamo nastaviti s humanitarnim djelovanjem pa je ovo prigoda da zahvalimo svima onima koji su na bilo koji način potpomogli ovaj, ali i sve druge naše projekte. Neka nam ovo svima bude kao jedna vodilja u našem daljnjem radu – istaknula je u svom govoru Zorica Sentić, predsjednica OO Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Neum.

Vesele žene i bogata tombola samo su dio ozračja koje će se zasigurno još dugo pamtiti i prepričavati. U glazbenom dijelu programa nastupila je grupa Sunce iz Neuma. Prihod s ove humanitarne večeri ići će kao pomoć za nekoliko neumskih obitelji koje se bore ne samo sa socijalnim već i zdravstvenim problemima. I sami organizatori nisu krili oduševljenje tolikim odzivom žena i donatora ove udruge, a ujedno i velike humanitarne akcije. Stoga iz OO Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Neum zahvaljuju mnogobrojnim donatorima koji su omogućili bogate nagrade za tombol, te sponzorima – Općini Neum, OO HDZ BiH Neum i hotelu “Jadran”. Ovo je prva humanitarna akcija u 2017. godini OO Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Neum, dok su u protekloj godini organizirane dvije uspješne humanitarne akcije čiji su prilozi donirani za obnovu vukovarskog vodotornja te za Stadlerov dječji dom “Egipat” u Sarajevu.