Home Društvo FOTO: Učenici OŠ Vitina posjetili rodnu kuću Petra Barbarića

FOTO: Učenici OŠ Vitina posjetili rodnu kuću Petra Barbarića

SHARE

U želji da prošire svoje znanje o uskoro prvom hercegovačkom blaženiku čiji se postupak beatifikacije privodi kraju učenici Osnovne škole Tina Ujevića, područnog odjela Grab zajedno sa svojim učiteljicama, vjeroučiteljicom i roditeljima posjetili su Šiljevišta kod Klobuka, rodno mjesto fra Marka i Petra Barbarića. U rodnoj kući obitelji Barbarić srdačno ih je dočekala časna sestra Bonifacija Barbarić. Od kako je Stanko Barbarić, unuk fra Markova i Petrova brata obnovio Zavičajni dom svoje obitelji, postala je mjesto molitve i mira za vjernike koji se svakog četvrtka po uzoru na Travnik skupljaju i mole za Petrovu beatifikaciju.

Budući da je korizmeno vrijeme, okupljeni vjernici su molili pobožnost Križnog puta, a nakon toga su molitvu Petrove krunice prepustili ovim vrijednim đacima, koje je bilo ugodno slušati kako mole. Na molitvi su im se priključili i učenici sedmog razreda koji u školi u Vitini rade na projektu o Petru Barbariću te su ostali u ugodnom razgovoru sa Stankom Barbarićem koji im je odgovorio na sva pitanja koja su ih zanimala o bratu njegovog djeda.

Posjetom rodnoj kuci braće Barbarić učenici su odlučili da će slijediti Petrovo geslo: “Od svih putova što vode u nebo meni se čini najkraćim najlakšim i najpouzdanijim onaj, kojim čovjek ide vršeći svoje obične dužnosti” te će tako obavljajući svoje dužnosti u školi i obitelji,  biti dobri i marljivi poput ovog sluge Božjega.

U nastavku pogledajte fotografije.

 

IMG_1437