Home Društvo Livanjski župnik potvrdio kako odustaje od 100 000 KM: ‘Fratri su u...

Livanjski župnik potvrdio kako odustaje od 100 000 KM: ‘Fratri su u sve to ‘upali’ ne htijući’

SHARE

Isto je izrijekom potvrdio: Odustajem od projekta i 100 tisuća marka zbog javnog mišljenja i sveukupne atmosfere u Livnu, kaže Sičaja upitan zašto je odbio novce.

Livanjski župnik fra Vinko Sičaja u nedjelju je pod svetom misom vjernicima poručio da odustaje od 100 tisuća maraka preko Udruge građana Hrvatska žena Livno, kojoj je do nedavna, pa i u vrijeme aplikacije projekta predsjednica bila nevjesta Borjane Krišto.

Isto je izrijekom potvrdio: Odustajem od projekta i 100 tisuća marka zbog javnog mišljenja i sveukupne atmosfere u Livnu, kaže Sičaja upitan zašto je odbio novce.

Odgovor na pitanje što će sada biti sa 100 tisuća maraka, koje je Hrvatska žena Livno dobila za projekt naziva “Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine” župnik kaže: To me više ne zanima, piše Dnevni list.

Izvjesno je da će novac biti vraćen Vijeću ministara, jer ne može biti opravdan u svrhe projekta.

Župnik Sičaja tvrdi da je Hrvatska žena Livno uistinu aplicirala za novce koji bi išli za rekonstrukciju crkve, a da Župa Svih svetih Livno nije mogla sama aplicirati, jer je aplicirala za drugu crkvu na Guberu, te da se ne radi o “prljavim novcima”, no da zbog mišljenja naroda više ne želi provoditi projekt.

Ističe da iza svega stoje njegove dobre namjere, te da nije bio upućen u rodbinske odnose čelništva udruge s zamjenicom predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH Borjanom Krišto, kada je tražio način da dobije novac za sanaciju crkve i da su fratri u sve to “upali” ne htijući i ne znajući.

Kaže da je sa svojim narodom i iseljeništvom najvećim dijelom do sada gradio i obnavljao župne objekte, a manjim dijelom od donacija vlasti, te da mu je narod i najbitniji, pa odustaje od projekta.

U nedjelju je Župa Livno prikupljala sredstva za misije, a župnik je narodu kazao da će prikupljati novce sve dok ne skupe 100 tisuća maraka, aludirajući na novce UG Hrvatska žena Livno, te pridodao te nam pare i ne trebaju, nakon čega je dobio pljesak vjernika.