Home Društvo FOTO Sanader ipak nije poslušao Plenkovića, ne kupuje u Konzumu

FOTO Sanader ipak nije poslušao Plenkovića, ne kupuje u Konzumu

SHARE

Izgleda da bivši premijer Ivo Sanader nije poslušao poziv aktualnog predsjednika vlade Plenkovića koji je Hrvate pozvao da kupovinom u Konzumu pomognu očuvanju Agrokora i radnih mjesta.

Bivši premijer uhvaćen je u bezbrižnoj kupovini špeceraja, nedugo nakon presude u slučaju Planinska, i to u Intersparu. Dok velika većina građana strepi oko pada Agrokora i kakve bi posljedice to moglo imat po naše slabo gospodarstvo izgleda da “Ćaća” vjeruje proizvodima iz Austrije, zemlje u kojoj je nekad živio i radio.

Podsjetimo, nakon četiri godine suđenja Sanader je nepravomoćno osuđen zbog optužbi da je primio 17 milijuna kuna ‘provizije’ nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Petar Čobanković, 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Izlazeći iz zgrade suda Sanader je kazao da je presuda donesena bez dokaza, “osim lažnih izjava lažnih svjedoka koji su ucijenjeni od Uskoka”.

“To smo već vidjeli s Čobankovićem, danas smo vidjeli s Fiolićem” kazao je Sanader, dodajući da je riječ o osobama koje su “za dogovor da njega terete bez ikakvih dokaza” dobili povlastice – “guljenje krumpira”.

“Idemo dalje, žalit ćemo se i uvjeren sam da će naši dokazi i činjenice koje smo iznijeli ja u obrani, a moji odvjetnici u završnim riječima imati veću težinu nego ovo što je govorio Fiolić”, dodao je Sanader. Visinu kazne nije želio komentirati, ali je izrazio uvjerenje da će više sudske instance koje će odlučivati o žalbi “imati više razumijevanja”.