Home Društvo Pred blagdan Uskrsa darivana krv i upriličen posjet Staračkom domu u Vionici

Pred blagdan Uskrsa darivana krv i upriličen posjet Staračkom domu u Vionici

SHARE

U predvečerje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa općinski odbor Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” HDZ BiH i OO Mladeži HDZ BiH u suradnji s Crvenim križom Čapljina i Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar, po treći put organizirali su akciju darivanja krvi.

Prikupljeno je 26 doza, dok je devetero pristiglih poslije liječničkog pregleda doktorice Anamarije Ćorić ,koja je bila na čelu tima koji je proveo akciju, zbog manjih zdravstvenih tegoba vraćeno.

Krv su darovali: Davor Grgić-Ivanković, Gordan Vidić, Marijo Kraljević, Ivica Đurašković, Magdalena Đurašković, Ljubomir Krezić, Darijan Bošković, Davor Jelčić, Nives Rotim, Miro Previšić, Miro Pendić, Helena Vujević, Ilija Vegar, Damir Suton, Biljana Matić, Ines Pažin, Berislav Sušac, Milica Pehar, Anela Šutalo, Maja Katura, Tomislav Jarak, dr. Smiljan Vidić, Lovro Raič, Mario Mikulić, Frano Borovac i Ignacija Sušac.

Nives Rotim predsjednica OO Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača HDZ BiH” je kazala: -Humanitarni rad je u našem programu djelovanja pa nastojimo što češće promicati humanitarne vrijednosti i djelovati na lokalnoj razini kako bi se pomoglo ljudima u potrebi, kazala je Rotim te dodala da je OO Zajednice žena tijekom ožujka organizirao humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeni novac uplaćen obitelji Putica iz Višića.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Čapljina Vlado Jović je kazao: -Ususret smo blagdanu Uskrsa tako da smo dogovorom odlučili da akcija bude baš u ovom tjednu, a zadovoljna akcijom bila je i dr. Ćorić. Uz put je naglasila da su razlozi zašto devetero nije moglo dati krv uobičajeni – niska vrijednost hemoglobina, proljetne alergije uobičajne za ovo razdoblje godine. U sklopu humanitarne akcije “Dobro je činiti dobro” članice Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Čitluk posjetile su Starački dom “Ivan Pavao II.” u Vionici.

Tom su prigodom Čitlučanke štićenicima Doma uručile prigodne uskrsne darove, razgovarale s njima o uvjetima i životu u Domu i druženjem im u starački život unijele djelić radosti, obiteljskog ozračja i topline.