Home Crna kronika Bugojanski Pink Panther pokušao pobjeći iz KPZ Mostar

Bugojanski Pink Panther pokušao pobjeći iz KPZ Mostar

SHARE

Serijski kradljivac Marijo Dadić (33) iz Bugojna, pokušao je u utorak ujutro pobjeći iz mostarskog Kazneno-popravnog zavoda, ali je zapeo za žicu na zidu visokom šest metara.

Sve se dogodilo u jutarnjim satima oko 9 sati, dok se isti nalazio na redovnoj šetnji po krugu zatvora. Iskoristio je trenutak i popeo se na zid, ali nije mogao preko bodljikave žice za koju je zapeo. Čuvari su ga uspjeli skinuti sa zida i smjestiti ponovno iza rešetaka. Nesuđeni bjegunac nije ozlijeđen prilikom svog pothvata, piše Dnevni list.

Dadić je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na godinu i 2 mjeseca zatvora zbog dvostrukog pokušaja provalne krađe u obiteljske kuće u čapljinskim naseljima Dretelj i Počitelj, potvrdili su iz Općinskog suda u Čapljini.

Nepopravljivi kradljivac, koji iza sebe ima čak 23 presude za provalne krađe, ali i nasilja u cijeloj BiH,  u oba ova posljednja navrata je imao peh.

U prvom slučaju, 13. veljače oko 16 sati, nakon što je kamenom razbio staklo na prozoru, preturao je po katu tuđe kuće tražeći zlato i novac, ali vlasnik se vratio na vrijeme  pa je morao da bježi.

Nešto više od sat vremena kasnije, opet je kamenom razbio prozor druge kuće, ali je unutra zatekao šokiranu stariju domaćicu, pa je i tu ostao kratkih rukava. Upravo prema njihovom opisu, policija ga je naknadno zatekla pokraj ceste prema Mostaru. Zanimljivo je da je ovaj put u svoj pljačkaški pohod išao autostopom. Desetak dana prije, bio je uhićen u Mostaru zbog šest provala, ali je pušten da se brani sa slobode, a što je izazvalo revolt javnosti. Usprkos tome, on je krenuo u novi pljačkaški pohod u dolini Neretve. Čekaju ga još sudski procesi u Širokom Brijegu i Mostaru.