Home Društvo Bleiburg je simbol koji povezuje sve tragedije našeg naroda, može se pokušavati...

Bleiburg je simbol koji povezuje sve tragedije našeg naroda, može se pokušavati skrivati, ali se nikada neće skriti

SHARE

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić osvrnuo se na današnju komemoraciju na Bleiburgu.

[TUŽAN I SVET DAN ZA HRVATSKI NAROD]

Danas sam sudjelovao na središnjoj komemoraciji na Bleiburgu, odao počast i izrazio sućut svim žrtvama Bleiburške tragedije i žrtvama hrvatskog Križnog puta. S dubokim poštovanjem i zahvalom u srcu sjetio sam se onih čiji su životi na bilo koji način obilježeni tom velikom tragedijom, te onih koji su na bilo koji način zbog nje kroz svoj život patili.

Bleiburg je svjedočanstvo velikog komunističkog zločina, velika tragedija i nesreća hrvatskog naroda, ali i velika opomena za budućnost – kako se tako nešto više nikada ne smije ponoviti.

Stoga je naša obveza, u ime i na sjećanje i zahvalu svim žrtvama i preživjelima – obiteljima: našim očevima, majkama, djeci, djedovima i bakama – uvijek znati kako očuvati povijesnu istinu, te kako očuvati neovisnu demokratsku Hrvatsku i našu drugu Domovinu Bosnu i Hercegovinu koje zaslužuju bolju sadašnjost i budućnost od svoje prošlosti.

Buduće generacije s vjerom u Boga moraju znati kako oprostiti, ali i uvijek znati pravu istinu – jer Bleiburg je za hrvatski narod simbol koji povezuje sve tragedije našeg naroda, koji se može pokušavati “sakrivati”, ali se NIKADA neće moći sakriti!, napisao je Brkić na svom fb-u.

brkicbleiburg2