Home Društvo Selo Orah u Ravnom nakon 25 godina dobilo struju

Selo Orah u Ravnom nakon 25 godina dobilo struju

SHARE

Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davor Čordaš jučer je u naselju Orah u općini Ravno pustio u rad novoizgrađenu trafostanicu zahvaljujući kojoj su srpski povratnici nakon 25 godina dobili električnu energiju.

U prijeratnom periodu, u tom selu, koje je pripadalo općini Trebinje, bilo je 25 kućanstava, dok je sada obnovljeno petnaestak kuća čiji su domaćini godinama bez struje, vode i puta.

Ministar Čordaš je ozvaničio i početak radova na obnovi osam stambenih jedinica za srpske povratnike na području Ravnog, koje će biti završena za tri mjeseca, a za koje je Ministarstvo izdvojilo oko 170.000 KM.

Resorno ministarstvo financiralo je elektrifikaciju sela Orah sa 101.000 KM, Općina Ravno je propratne radove pomogla sa 15.000 KM, dok je trebinjsko poduzeće “Elektro-Hercegovina“ postavilo stupove.

Ovim je povodom ministar rekao da mu je drago da ljudi, nakon toliko godina izgnanstva, nisu izgubili volju vratiti se na svoja ognjišta te je najavio da će Ministarstvo pomagati povratnička sela na tom području.

I načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović izrazio je zadovoljstvo što će povratnici u selo Orah nakon više od dva desetljeća dobiti struju, što je dodatni poticaj da češće dolaze.

Šimunović je istakao da je obveza vlasti na svim razinama stvoriti minimalne uvjete za povratak.