Home Šport Zrinjski, Borac, Izviđač i Maglaj bore se za pokal

Zrinjski, Borac, Izviđač i Maglaj bore se za pokal

SHARE

Završnica rukometnog kupa iznova diže adrenalin ne samo ljubiteljima rukometa u Hercegovini, pa i šire – u gradovima i općinama iz kojih dolaze klubovi sudionici završnice kupa. Stjecajem okolnosti Mostar će nakon završnice nogometnog prvenstva BiH još jednom uzdrmati sportski potres, ovog puta s rukometnim predznakom.

Četiri želje, a jedan kup

Što se tiče završnice, ona bi se mogla podvesti pod konstataciju – četiri želje, a jedan kup. Naravno, pod posebnim adrenalinom je domaćin Zrinjski, koji je plasmanom u poluzavršnicu ostvario lijep rezultat u odnosu na ranije sezone, finale bi bilo dodatni plus, a ako bi se posrećilo da se osvoji pobjednički pokal, Neretvom bi i uzvodno, a ne samo prema moru, potekla plima sreće. Za razliku od nogometa u kojem je Zrinjski među klubovima koji dominiraju, rukomet nije toliko uspješan, pa bi uspjeh u završnici kupa podigao dozu adrenalina kod ljubitelja sporta do neslućenih visina. Drugi hercegovački predstavnik – bivši prvak, a prošlogodišnji finalist kupa – Izviđač CO iz Ljubuškog, u Mostar dolazi teško ranjen, gubitkom prvenstva. Kako su lani “skauti” ugodno iznenadili osvajanjem naslova, tako su ove godine razočarali. -U polufinalu igramo protiv Maglaja, koji se ne smije podcijeniti. Mislim da smo bliže plasmanu u finale, gdje neće biti lako bez obzira tko bio s druge strane – Zrinjski ili Borac. Naš nastup u kupu umnogome će ovisiti o tome koliko smo se uspjeli oporaviti od nespretno i nesretno izgubljenog prvenstva, mišljenje je Zdenka Grbavca trenera Izviđača CO. Za razliku od Izviđača, banjolučki Borac na završnicu kupa stiže osokoljen uspjehom u prvenstvu. Sigurno da mlada momčad Borca, koju uspješno vodi crnogorski stručnjak Ratko Đurković, želi i drugi domaći pehar. S obzirom da su već prebacili plan, mogu igrati komotno, bez grča, što bi im mogla biti prednost u odnosu na konkurente. Četvrtog sudionika završnice – Maglaj, najmanje se spominje kao mogućeg pobjednika. Međutim, nedavno završeno prvenstvo pokazalo je, da boj ne bije “svijetlo oružje”! Iz razloga što nemaju što izgubiti – Maglajlije u završnicu ulaze opušteno, bez presije u pogledu rezultata.

Bez izrazitog favorita

Gledajući mjesto igranja, Zrinjski je u prednosti jer nedavno završeno prvenstvo pokazalo je da je domaći teren velika prednost. Uzimajući u obzir formu, Borac je u prednosti nad ostalima. Zašto, Banjolučani su u top formi, što je pokazalo netom završeno doigravanje za prvaka. Za razliku od Borca, Zrinjski i Maglaj imali su dulju stanku nakon ligaškog dijela prvenstva što se može nepovoljno odraziti, dok je doigravanje za prvaka pokazalo da je Izviđač daleko od prošlogodišnjeg izdanja. Dakle, uoči završnice može se reći da će utakmica između Zrinjskog i Borca biti trenutak istine za obje momčadi, dok je drugo polufinale Izviđač CO – Maglaj, naoko manje zanimljivo. Čeka nas zanimljiva završnica kupa bez izrazitog favorita.