Home Zanimljivosti Kad muškarac počne gubiti interes, žena počne raditi jednu veliku grešku

Kad muškarac počne gubiti interes, žena počne raditi jednu veliku grešku

SHARE

DOGAĐA se i najboljima.

Muškarci često s vremenom jednostavno promijene svoje ponašanje pa će tako neki prorijediti poruke i pozive, neki će prestati biti romantični i truditi se, neki će jednostavno djelovati kao da imaju pametnijeg posla nego da se viđaju sa ženom za kojom su nekoliko mjeseci ranije doslovno trčali… Bez obzira na to koji je razlog gubitka interesa, jedno je sigurno – žene u ovoj situaciji često reagiraju potpuno krivo, što rezultira još većim gubitkom interesa ili prekidom.

Kad žena osjeti da se muškarac ponaša drugačije nego prije, počinje paničariti jer misli da će ga izgubiti. U tom se trenutku i njeno ponašanje mijenja, pa umjesto da jednostavno pusti da stvari idu svojim tokom, postaje napeta i počinje ispitivati teren. Dok je muškarac možda samo privremeno distanciran zbog stresnijeg perioda na poslu, žena panično želi saznati u čemu je problem pa šalje poruke tipa: “Promijenio si se, prije si bio romantičniji/zabavniji” ili “ignoriraš me” – i slično.

Drugim riječima, postajemo paranoične i naporne, zbog čega nemali broj muškaraca stvarno gubi interes.

Najveća greška koju radimo je stvaranje osjećaja krivnje kod muškarca koji se ne ponaša točno onako kako mi želimo. Umjesto da ga pustimo da bude svoj i opušteno gledamo na stvari, zbog panike koja nas je obuzela često iz muhe radimo slona i dramatiziramo oko stvari koje ne traže dramu.

Kao šlag na tortu, izmišljamo priču o tome zbog čega se promijenio, pa će tako par večeri zaredom u kojima nam nije poslao poruku postati nepobitan dokaz o tome da nas više ne voli, vara, ili planira ostaviti, zbog čega ćemo ga radije napasti nego smireno pitati je li sve u redu.

Muškarcima se vrlo često smijemo jer ne žele pitati za upute kad nekamo voze, a upravo to žene često rade u vezi – donose zaključke bez dovoljno informacija, reagiraju naslijepo i odbijaju pitati gdje se točno nalaze.