Home Zanimljivosti Bolji život: 5 boja za sretniji, ugodniji i kreativniji dom

Bolji život: 5 boja za sretniji, ugodniji i kreativniji dom

SHARE

Osim što utječu na raspoloženje te govore puno o našoj osobnosti, bojama možemo kreirati sretniji dom. A u kojim se nijansama najsretnije živi pročitajte u nastavku

1. ŽUTA

Boja sunca i sreće. Znanstveno je dokazano da se pod njezinim utjecajem podiže razina hormona sreće, serotonina u tijelu. Ovo je definitivno najbolja boja za bolje raspoloženje. Također potiču i kreativnost, bez obzira koliko je intenzivna nijansa. Žutim detaljima najbolje je urediti spavaću sobu i kupaonicu.

2. ZELENA

Pantone je svijetlozelenu greenery nijansu proglasio bojom godine. Zelena oponaša prirodu; u svijetlijim nijansama opušta i pozitivno djeluje na koncentraciju, a intenzivnija nijansa potiče na akciju. Ova boja savršeno povezuje unutrašnjost s okolinom.

3. PLAVA

Plava je umirujuća i tako djeluje na um i tijelo, bez obzira na nijansu. Simbolizira povjerenje, a oni koji vole plavu u svojim domovima, ljudi su na koje se može osloniti. Općenito, u plavim interijerima radi se bolje jer smo smireniji i fokusiraniji. Najbolje pristaju kupaonicama, radnim sobama i spavaćim sobama.

Plava smiruje um i tijelo

Plava smiruje um i tijelo (Foto: Living4media)

4. RUŽIČASTA

Nježna ružičasta u domu će stvoriti topao ugođaj, a to je i boja ljubavi i senzualnosti. Želite li da vaš dom zrači optimizmom, odaberite jarko ružičastu – zabavna je, pršti energijom i potiče kreativnost. Najčešće ju nalazimo u dnevnim sobama i blagovaonicama.

5. CRVENA

Ova odvažna boja ulijeva povjerenje i u dom će sigurno unijeti optimizam. Također, crvena je boja vitalnosti. U dnevnom boravku stvorit će atmosferu dobrodošlice, a u hladnijim danima dom uređen crvenim detaljima doimat će se toplijim.

Crvena je boja vitalnosti

Crvena je boja vitalnosti (Foto: Living4media)