Home Crna kronika ŽALOSNO Biokovo izgorjelo u cijelosti!

ŽALOSNO Biokovo izgorjelo u cijelosti!

SHARE

Prva pomoć je skup radnji kojima se pomaže ozljeđenoj ili iznenada oboljeloj osobi na licu mjesta. Prva pomoć je i nastojanje da se ukupnim ponašanjem te rječima ohrabrenja stekne povjerenje i stvori osjećaj sigurnosti zdravstveno ugroženoj osobi.

Kako danas opravdati ravnatelja Parka prirode Biokovo Velimira Vidaka Buljana, kako mu pružiti prvu pomoć? Park prirode Bikokovo izgorio je u cijelosti! Zašto nije pružena prva pomoć biljkama, cvjetovima, životinjama, staništima kojima je ravnao poznati ravnatelj. Portal Megamedia je kroz više tekstova ukazao da Velimir Vidak Buljan nije dorastao funkciji ravnatelja Parka prirode Biokovo. Politička moć, utjecaj SDP-ovog lobija preko HDZ-a omogućio je da čovjek koji je do jučer počinio niz kaznenih dijela, postane ravnatelj Parka prirode Biokovo. Nesankcioniranje kriminala Velimira Vidaka Buljana, uz pomoć pravosudnih makinacija, za posljedicu danas ima spaljenu zemlju u hektarima površina, na obroncima Biokova. Čovjek koji je od dilera kemijskih WC-a, do obrazloženja suca da se zakon ne može primijeniti na poslove tako male vrijednosti; sportske dvorane, za sud su bile male vrijednosti. Na sličan način je osuđen Dražen Glavina, vatrogasni zapovjednik, koji će biti upamćen po malverzacijama u vatrogasnoj zajednici. Vatrogasna kataklizma koja je zahvatila Split, prošla je uz televizijske reportaže o žrtvama vatrogasaca na čelu s Draženom Glavinom, koji često daje izjave u kojima ističe “Vatra je pod kontrolom”. Da pravomoćno osuđena osoba za kazneno djelo krađe, potkradanja, vatrogasne zajednice može biti zapovjednik vatrogasne zajednice, svjedoci smo svi u osobi Dražena Glavine i aktualnog premijera Andreja Plenkovića. Da se zločinci vraćaju na mjesto zločina danas možemo posvjedočiti s vozilima Parka prirode Bikokovo, koji su ovih dana za vrijeme dok gori Park prirode Biokovo, skriveni neposredno uz makarsko groblje. Fotografije kao dokaz mogu poslužiti da niti jedno vozilo Parka prirode nije angažirano na gašenju požara Parka prirode, koji traje preko tjedan dana.

Vozila PP Biokovo parkirana u hladovini…

Vozila su parkirana neposredno u blizini gdje su se vršili iskopi za sportsku dvoranu, gdje je vremenom nastala rupa SDP-a, a vremenom je ista rupa nadohranjena nasipima HDZ-a. Sve je vraćeno u prvobitni položaj. Rupa nije više rupa, danas je parking. Za posljedicu Grad i građani su osiromašeni u proračunu za par milijuna kuna, koji su predmetnom sucu ne/namjerno prikazani kao mala vrijednost. Da je sve to praksa političara kojima se ne može ukazati prva pomoć, svjedoče i fotografije našega portala koje su bilježile ispijanje kave na rivi Tonćija Bilića i Velimira Vidaka Buljana (06.09.2016 godine) za vrijeme makarskih požara.

Velimir Vidak Buljan i Tonći Bilić

Ovih dana ,za vrijeme požara  dok Biokovo gori, predsjednik udruge planinarskog kluba “Biokovo” Antiša Srzić zvani Kajba, poznat kao podoficir KOS-a JNA, također mirno ispija kavice u poznatom makarskom kafiću. Očito njima požar ne predstavlja problem. Vozni park Parka prirode Biokovo je parkiran, mirno se ispijaju kavice na rivi , a Biokovo gori. Kolega novinar tvrdi da je slično bilo i 1991./92. kada je Hrvatska gorjela od srbočetničke agresije. Danas je problem da ovi što ispijaju kavice uz pomoć Ministarstva zaštite okoliša, ulupaju u temelje nove zgrade Parka prirode Biokovo cca. jedan milijun kuna, preko napuhanih troškovnika poduzeća “Markoni inžinjering” za svoje potrebe  i izvuku koliko im treba doživotno za kavice na rivi , arhivska vina i oboritu ribu po inozemnim restoranima. Pripadnici Hrvatske Gorske službe spašavanja, prozivaju upravu i ravnatelja Parka prirode Biokovo zbog nemara u obavljanju svojih dužnosti. Ministarstvo zaštite okoliša,ministar Ćorić, premijer Andrej Plenković imaju točne informacije o stanju kriminalne skupine u Parku prirode Bikovo, kao i pojednicima koji narušavaju ugled vatrogasaca, na čelu s Draženom Glavinom, koji zakonski, kao prijestupnik za kaznena djela ne može biti zapovjednik županijske vatrogasne zajednice. Navedenim pomoć se ne može pružiti kao niti Parku prirode Biokovo koji je izgorio u cijelosti.
(FOTO: Dragan Bekavac-Ivandić i arhiva Megamedia)