Home Crna kronika UBOJICA ROĐEN U BIH Detalji krvavog pohoda u Njemačkoj

UBOJICA ROĐEN U BIH Detalji krvavog pohoda u Njemačkoj

SHARE
Stravično krvoproliće dogodilo se u četvrtak navečer u malom njemačkom mjestu Villingendorfu u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg.

Hrvatski državljanin Dražen Dakić (40) hicima iz vatrenog oružja ubio je svog šestogodišnjeg sina, te 34-godišnjeg partnera njegove bivše žene i još jednu 29-godišnju žensku osobu.

 

Vjerojatno bi ubio i donedavnu suprugu da ona u trenutku napada nije uspjela pobjeći iz kuće i potražiti pomoć kod susjeda, koji su obavijestili policiju, piše Jutarnji.hr.

 

U kući se u tom trenutku zatekla i trogodišnja djevojčica, koja se, srećom, uspjela sakriti pred ubojicom, te je u skrovištu dočekala dolazak policije.

 

Dražen Dakić se nakon ovog strašnog zločina dao u bijeg i policija mu još uvijek nije ušla u trag.

 

Kako je na održanoj konferenciji za medije policija izvijestila javnost, Dakić i njegova supruga su već neko vrijeme živjeli odvojeno.

 

U četvrtak navečer, na dan kada je njegov sin krenuo u prvi razred osnovne škole, te je majka tim povodom organizirala malu proslavu u kući novog partnera, otac je krenuo u svoj krvavi pohod, očito odlučivši usmrtiti i vlastito dijete. Oko 21.30 sati kroz vrt se prišuljao na terasu obiteljske kuće te je kroz kuhinjski prozor upao u kuću.

 

– Počinitelj je iz dugog vatrenog oružja odmah počeo pucati u prisutne osobe, među kojima je bio i njegov šestogodišnji sin. Prisutni nisu imali nikakve šanse – izjavio je glavni policijski istražitelj Rolf Straub, piše Jutarnji.hr.

 

Njegova bivša supruga ipak je nekako uspjela pobjeći iz kuće te je pomoć potražila kod susjede koja je odmah alarmirala policiju.

 

Dolaskom na mjesto zločina, policijski službenici nisu znali je li počinitelj još u kući te su uz pomoć pristigle specijalne policijske postrojbe krenuli u pretres kuće.

 

Unutra su zatekli mrtvog dječaka i muškarca, dok je ranjena žena, inače, rođaka ubijenoga, još davala znakove života. Ona je hitno prebačena u bolnicu gdje je ubrzo podlegla zadobivenim ozljedama.

 

Policajci su pretražujući kuću pronašli skrivenu trogodišnju djevojčicu. Ona nije ozlijeđena, ali je zasigurno pretrpjela veliki strah i šok. O njoj policija nije željela davati daljnje infromacije. Inače, na proslavi je bio i još jedan muškarac, koji je otišao nabaviti piće za proslavu i tako vjerojatno izbjegao smrt. Vratio se u trenutku kada je na mjesto zločina već stigla policija.

 

 

Organizirana je intezivna i opsežna potraga za počiniteljem, a s obzirom da je njegova bivša supruga preživjela napad, odmah je bilo jasno tko je ubojica te je policija raspisala potragu za Draženom Dakićem i objavila njegovu fotografiju.

 

U početku nije bilo jasno je li Dakić pobjegao pješice, s obzirom da su mještani čuli pucnjeve iz obližnje šume, ili se s mjesta zločina odvezao u osobnom automobilu, prema podacima koje je dobila policija, zelenoj Seat Ibizi.

 

Iako se špekuliralo da je ubojica možda u šumi počinio samoubojstvo, njegovo tijelo nije pronađeno i policija za sada nije razjasnila okolnosti i razloge te pucnjave. No, ujutro spomenuta Seat Ibiza pronađena je u obližnjem mjestu Herrenzimmernu.

 

Stoga policija, iako ne isključuje mogućnost da je počinio samoubojstvo, i dalje polazi od toga da je ubojica i dalje u bijegu i to naoružan i opasan, zbog čega je lokalnom stanovništvu izdano upozorenje da izbjegavaju nenaseljena i šumska područja u blizini spomenutih mjesta. Policija je na temelju izuzetih trasgova s mjesta događaja zaključila da je ubojica koristio pušku ili automatsko oružje koje vjerojatno potječe iz jugoslavenske vojske.

 

U potragu je uključeno više od 250 policajaca, koriste se helikopteri i timovi specijalizirani za potrage, a zatražena je i pomoć policije susjednih pokrajina, ali i susjednih država.

 

Na konferenciji za medije o počinitelju je još rečeno da je rođen u BiH, te da je u Njemačkoj prije više godina već kažnjavan za delikte poput fizičkih napada i prijetnji. No, nije osuđivan na zatvorske kazne.

 

Njemački mediji u svojim izvještajima navode kako osobe koji su poznavale Dakića i njegovu suprugu tvrde da je bio poznat po svojim ispadima ljubomore.

 

Novine Schwartzwälderbote pišu kako su majka i dijete bili u bijegu od Dakića, te su prije dva tjedna došli u Villingendorf, kod njezina novog partnera.

 

Prema tim informacijama, tajili su mjesto svog boravka te su i u školi molili da adresa novog školarca ostane nedostupna javnosti. Druge lokalne novine pišu da je jedan od razloga njihova razvoda bio financijske prirode te da je Dražen Dakić od 2014. bio u tzv. privatnom bankrotu, piše Jutarnji.hr.

 

Inače. kako piše 24sata.hr, obitelj Dakić doselili su se u ratnom vihoru iz Bosanske Gradiške na područje Nove Gradiške i skrasili su se i prigradskom naselju Prvča.