Home Društvo Plišana igračka s Gospinim likom – mališani se ne odvajaju od nje

Plišana igračka s Gospinim likom – mališani se ne odvajaju od nje

SHARE

Reakcije vjernika su iznad naših očekivanja. Djeca su ta koja su najsretnija, ona su s ljubavlju prihvatila plišanu Gospu, a to je upravo i bila naša želja.

Svijest o važnosti onoga što naša djeca gledaju, što imitiraju, potaknula je bračni par Roberta i Nadu Rukavina iz Zagreba, roditelje desetoro djece, na osmišljavanje igračke koja bi djeci pokazala ljepotu malenosti, nevinosti, služenja te Božje prisutnosti i zaštite. I tko bi drugi najjasnije isijavao sve ove vrijednosti više od Gospe, piše Medjugorje-info.com.

Zato je iz njihove radionice, iz koje su već izašle razne druge katoličke edukativne zanimacije, poput društvene igre za obitelj „Na putu s Marijom“, izašla i najnovija plišana igračka s Gospinim likom.

Obitelj Rukavina direktno je povezana s Međugorjem jer su upravo odavde krenula i njihova osobna obraćenja, te razne aktivnosti proizašle iz življenja Gospinih poruka poput organizacije Maratona Mira, Hodočašća za beskućnike i za sada najpoznatijeg Hodočašća za mnogobrojne obitelji.

Inače, preko ljetnih mjeseci, obitelj Rukavina možete vidjeti u punom sastavu na svakom večernjem programu na vanjskom oltaru Crkve.

Kako ste došli na ideju o tome da napravite igračku s Gospinim likom?

„Ideja za izradu došla nam je još prije 10-ak, možda i više godina, kad su naša najmlađa djeca poželjela uz sebe imati Blaženu Djevicu Mariju, ali sve što smo tada imali u kući, bili je od gipsa, drveta ili plastike. Takvu igračku prvo smo tražili po svetištima, ali kad je nismo uspjeli pronaći, odlučili smo sami napraviti Gospu od pliša, koja se ne može razbiti, a ujedno je prilagođena najmlađem uzrastu. Nismo imali pojma odakle krenuti, tko se time bavi, tko može pokrenuti serijsku proizvodnju… Nakon deset godina, sasvim slučajno, naišao sam na ljude koji su bili spremni pokušati napraviti primjerak, koji bi poslužio za dalje. Trebala nam je skoro godina dana da uz sve dogovore i izmjene dobijemo prvu seriju gotovih plišanih Gospi. Vjerovali smo kako bi interes mogao biti velik jer ima mnogo roditelja u svijetu koji odmalena žele odgajati djecu u vjeri i upoznati ih s Nebeskom Majkom.“ govori za medjugorje-info.com Robert Rukavina!

Tko je odlučivao o izgledu igračke?

„O izgledu igračke odlučivali smo supruga i ja, ali u stalnom dogovoru s našom djecom. Zapravo ne mogu reći da plišana Gospa izgleda onako kako sam je zamišljao, ali prepustili smo djeci da ona odluče koji primjerak im se najviše sviđa. Kada smo napokon dobili njihovu potvrdu, više se nismo dvoumili. Kao i većina plišanih igračaka, i naša Gospa najvećim djelom napravljena je u Kini, a krajnji proizvod dovršen je u Hrvatskoj. Posjeduje CE certifikat koji garantira da je igračka usklađena sa svim europskim zdravstvenim i ostalim normama te da je izrađena od najfinijeg pliša, što rezultira izrazito ugodnim osjećajem pri dodiru.“

Prema slikama sa društvenih mreža, vidim da je potražnja za igračkama baš velika. Djeca ih jedva čekaju i neodvajaju se od njih ni tokom noći. Što se vama čini?

„Reakcije vjernika su iznad naših očekivanja. Djeca su ta koja su najsretnija, ona su s ljubavlju prihvatila plišanu Gospu, a to je upravo i bila naša želja. Osobito nam je drago čuti da se mališani ne odvajaju od nje, štoviše, čak spavaju s njom jer se tako, kažu nam roditelji, osjećaju sigurnije, govori za medjugorje-info.com Robert Rukavina!

Gdje se igračka može naći?

Plišana Gospa visoka je 30 centimetara, stoji 135 kuna, a može se kupiti u svim prodavaonicama Verbuma, suvenirnicama u Međugorju ili naručiti na mail adresi info.naruro@gmail.com.