Home Život ‘Ostavio je trag za drugu djecu, a ja sam jučer umrla s...

‘Ostavio je trag za drugu djecu, a ja sam jučer umrla s njim…’ Zbogom anđele!

SHARE

U noći na subotu Leon Lapaš (12) napustio je ovaj svijet, ali sve što su on i njegova mama Leonela Pomper (41) postigli ostaje zauvijek zabilježeno.

Kada smo u 24sata 2006. godine zajedno s Udrugom Anđeli pokrenuli veliku akciju za donošenje zakona koji će roditeljima teško bolesne djece omogućiti da postanu njegovatelji i da za to dobivaju naknadu, Leon i Leonela brzo su postali dio te borbe. Leonela je uvijek otvoreno i bez zadrške govorila o tomu koliko je teško roditeljima poput nje, a na godišnjicu akcije, u travnju 2007. godine, s Leonom na rukama otišla je s drugim roditeljima pred Banske dvore tražeći od Vlade i tadašnjeg premijera Sanadera da donesu zakon.

I uspjeli smo, zakon je donesen, zahvaljujući svim tim roditeljima, toj djeci i malenom Leonu koji je svoj život proveo na aparatima, ostajući na ovom svijetu samo zbog goleme i bezrezervne ljubavi svoje mame koja je sve podredila njemu.

Leon je bio dijete s više od 20 dijagnoza koje se na dnevnoj bazi borilo za život, a iza njegove mame su godine neprospavanih noći i nezamisliva, konstantna borba, što sa bolešću svog djeteta, a što sa sustavom koji se godinama prema roditeljima poput nje ponaša maćehinski. No uz sve teškoće koje su prolazili, Leonela je, sa sinom u naručju, uvijek otvoreno i hrabro govorila o tomu što proživljavaju, želeći ispraviti nepravdu.

– On je bio moj heroj, moje sve. Ostavio je svoj trag za svu drugu djecu. A ja… ja sam jučer umrla s njim – riječi su neutješne mame Leonele.

Leone, počivaj u miru, zahvalna su ti sva djeca s teškim invaliditetom i njihovi roditelji, a i svi mi, jer si nas zajedno sa svojom mamom naučio što je hrabrost i u najtežim životnim trenucima.