Home Auto Mercedesi će vlasnicima slati poruke ako ih netko udari dok su parkirani

Mercedesi će vlasnicima slati poruke ako ih netko udari dok su parkirani

SHARE

Fuzijom vozila i digitalne tehnologije otvorili su se neslučeni razmjeri napretka automobilske industrije, pa tako stvari koje su se do jučer činile kao nešto iz znanstveno fantastičnog filma već sutra postaju realnost.

Odličan primjer je sustav koji će vlasnicima Mercedesovih vozila, opremljenih potrebnim senzorima, dojavljivati kad netko udari njihov automobil. Sustav se automatski aktivira nakon zaključavanja vozila, te šalje poruku vlasniku na mobitel ukoliko osjeti da je došlo do kontakta, ili da je netko pokušao pomaknuti, odvući ili ukrasti automobil.

Mercedes će također svim automobilima s glasovnim modulom, proizvedenim nakon rujna 2014, omogučiti instaliranje Amazonove Alexe.

U planu je i usluga ‘pitaj Mercedes’ u kojoj će se vlasnici moči obratiti automobilu kad ne znaju upravljati nekom funkcijom. Sustav će im onda putem proširene stvarnosti na pametnom telefonu pokazati koje kontrole trebaju aktivirati da bi došli do željenog rezultata, piše Tportal.hr.

Mercedesova mobilna aplikacija, pak, uskoro će biti proširena unapređena za daljinsko upravljanje krovnim otvorom i prozorima.

www.jabuka.tv