Home Društvo Skup mostarskih novinarki pokazao šta je zaista “sedma sila”

Skup mostarskih novinarki pokazao šta je zaista “sedma sila”

SHARE

25 novinarki iz bh. redakcija sa sjedištem u Mostaru okupilo se u četvrtak na prikladnom druženju u restoranu Pablos u Mostaru.

 

Cilj okupljanja bilo je još jače povezivanje ženskog dijela ‘sedme sile’, koja se ionako lijepo ‘gleda’ i susreće po terenima, a u tom cilju se itekako uspjelo.

Nakon ugodne večerice novinarke su pokazale da osim terenskog rada odlično i pjevaju i plešu, te su se ‘uhvatile’ i mikrofona. Iznenadno druženje potrajalo je do sitnih noćnih sati, a jedino što se ovom prilikom konstatiralo jeste da neće biti zadnje.

 

Na druženju su bile novinarke većine elektronskih i tiskanih medija u Mostaru, neke tek počinju raditi, a druge počele starjeti u novinarstvu. Međutim, izvjesno je da ekipi okupljenoj oko ovog stresnog, ali lijepog zanimanja, ne nedostaje kreativnosti i vedra duha, bez kojeg bi se teško u toj branši i opstalo.

 

Džentlmensko iznenađenje večeri bio je i potez mostarskoga gradonačelnika, koji je novinarke počastio večerom, a što su saznale tek kada su je htjele platiti, pa im je rečeno da je platio – Ljubo. Koji pobogu Ljubo – Bešlić rekoše!
(K.S.P/Republikainfo.com)