Home Društvo VIDEO: Tko ubija ovce u Udbini: Vlasnici tvrde da su vukovi, no...

VIDEO: Tko ubija ovce u Udbini: Vlasnici tvrde da su vukovi, no država nema odgovor na taj misterij

SHARE

Vlasniku ovaca iz Udbine već drugi put u mjesec dana u stampedu su stradale ovce, njih 300. Tvrdi da je vuk, jer je nekoliko ovaca razderano, no Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi da nije, već da su rane od gaženja jednih po drugima.

Prošli mjesec trčeći iz tora stradalo je 211 ovaca. Stipo Gučanin, vlasnik ovaca, tvrdi da ih je uplašio vuk, a sedam ih zaklao. Sada ih je opet, što pod zubima, što pod nogama, stradalo 80.

Tvrdi da je jedan čovjek fotografirao osam vukova ni kilometar dalje od njegove farme. No, Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi da vuk nije kriv, a što je ovcama, ne znaju.

“Vještaci Ministarstva ni na jednoj stradaloj ovci nisu našli tragova ugriza, niti drugih znakova napada vuka, ali ni neke druge životinje. Pregledom ograde oko tora nisu utvrđeni tragovi prolaska predatora ispod ili kroz ogradu, a ogradu visine 210 cm predator nije mogao ni preskočiti. U toru su bili prisutni i psi koji nisu reagirali, niti je vlasnik vidio predatora. U ovom slučaju prema nalazu i mišljenju vještaka, štetu nije počinio vuk, niti je utvrđen napad nekog drugog mogućeg predatora (čagalj, pas)”, poručuju iz Ministarsva zaštite okoliša i energetike.