Home Društvo Predavanje u Širokom Brijegu: “Utjecaj ekrana na dječji mozak”

Predavanje u Širokom Brijegu: “Utjecaj ekrana na dječji mozak”

SHARE

Kako bi se roditelji i stručnjaci koji rade s djecom u školama i vrtićima upoznali s opasnostima prekomjernoga i preranoga korištenja današnje tehnologije za djecu i njihov neurokognitivni razvoj, psihologinja Ankica Baković održat će u četvrtak 25. siječnja 2018. u 18 sati interaktivno predavanje “Utjecaj ekrana na dječji mozak” u kinu Borak u Širokom Brijegu.

U današnjem vremenu, u porastu je broj novih, negativnih promjena u ponašanju i razvoju djece za koje znanstvena istraživanja pouzdano tvrde da su posljedica prekomjernoj izloženosti ekranima.

Samo neke od njih su povećavanje vjerojatnosti za razvoj ADHD-a, poteškoće govora, poteškoće učenja, poteškoće s vidom, smanjenje kreativnosti i mašte itd.

O ovim i brojnim drugim opasnim posljedicama za razvoj djece, posjetitelji će imati priliku čuti na predavanju čiji je glavni cilj informirati roditelje i stručnjake o svim mogućim negativnim posljedicama ovog trenda za njihovu djecu te ponuditi im nove mogućnosti tretmana različitih oblika poteškoća kod djece, priopćeno je.