Home Crna kronika Trojac iz Ljubuškog povezan s drogom ostaje na slobodi

Trojac iz Ljubuškog povezan s drogom ostaje na slobodi

SHARE

Vrhovni sud FBiH Sarajevo odbio je žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH, tako da trojica osumnjičenika iz Ljubuškog K.C. (45), M.C. (43) i D.M. (36) ostaju na slobodi.

Oni se sumnjiče da su neovlašteno prodavali i stavljali u promet opojnu drogu, tako što su neovlašteno radi prodaje kupovali, držali i preprodavali drogu.

“U više navrata konzumentima spodručja Hercegovine i Republike Hrvatske prodavali su drogu kokain i speed. Drogu su skladištili u stanu jednoga od osumnjičenika. Dana 10. studenoga 2017. godine policijski službenici PU Ljubuški u akciji ‘Putnik’ ušli su u stan osumnjičenika K.C. gdje su zatekli osumnjičenika D.M. Prilikom pretresa stana, prostora oko stana i osoba pronađeni su mobilni aparati i PVC smotuljci u kojim se nalazio kokai”, za portal Jabuka.tv izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnosti Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu.

Po odluci Županijskoga suda u Širokom Brijegu osumnjičenici su se nalazili u pritvoru skoro tri mjeseca.

Tužiteljstvo će nastaviti prikupljati dokaze kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti kako bi se mogla donijeti odluka u konkretnom slučaju.