Home Crna kronika Državljanin BiH ‘pao’ s narko kartelom vrijednim preko tri milijuna KM

Državljanin BiH ‘pao’ s narko kartelom vrijednim preko tri milijuna KM

SHARE

Oko 330 kilograma marihuane, vrijedne odnosno oko 3,2 milijuna maraka, zaplijenjeno je od kriminalne grupe, čijih je 27 članova uhićeno u Španjolskoj i Srbiji, a među njima ima i najmanje jedan bh. državljanin.

Na teritoriju Španjolske konkretno u Barceloni, uhićeno je 26 osoba, od kojih 14 državljana Srbije, zatim državljani Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Litvanije i Švedske, dok se za jednom osobom traga, prenosi Večernji.ba

Policija je u Srbiji uhitila N.M. (39) i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Sumnja se da je ovu kriminalnu grupu u Španjolskoj organizirao S.T. (52) iz Srbije.

Akcija je trajala mjesecima, a tijekom nje je zaplijenjeno 330 kilograma marihuane. Tijekom posljednjeg uhićenja u Španjolskoj je zaplijenjeno 2.337 sadnica marihuane u različitim fazama zrelosti, 75,2 kilograma već obrane marihuane, 56.000 eura, četiri vozila i dva pištolja.

Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova Srbije, rekao je da je droga pronađena prije svega na teritoriju Španjolske.