Home Crna kronika Pucao u pjevača jer mu nije otpjevao pet naručenih pjesama

Pucao u pjevača jer mu nije otpjevao pet naručenih pjesama

SHARE

Vijeće Županijskog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudac Jasenko Ružić osudilo je na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora 53-godišnjeg Hilmiju Vejsilovića iz Novog Pazara zbog pokušaja ubojstva pjevača Esnafa Pepića iz Rožaja, te  nedozvoljenog držanja oružja i municije, piše Dnevni list.

Vejsiloviću su za pokušaj ubojstva dosuđene dvije godine zatvora, a za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci, što mu je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 27 mjeseci.

Ovu informaciju za Faktor su potvrdili iz Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koje je Vejsilovića optužilo da je je 16. ožujka 2014. godine iz pištolja “ČZ”, kalibra 6,35 milimetara za koji nije imao odobrenje, pucao na pjevača Pepića na parkingu ispred objekta “Šadrvan” na Rakovičkoj cesti u sarajevskom naselju Rakovica.

Svemu je prethodilo nezadovoljstvo Vejsilovića, jer pjevač nije otpjevao pet pjesama koje su naručili on i njegovo društvo. On je, kako je navedeno u presudi, po izlasku iz lokala Pepiću rekao “Sad ćeš pjevati ovdje na parkingu”, a potom ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan Pepića pogodio u rukav. Kad je Pepić počeo bježati, Vejsilović ga je sustigao i pucao mu u stomak sa udaljenosti od 50 centimetara. Pjevača je zaštitila jakna, pa mu je ispaljeno zrno nanijelo lakšu ozljedu.

Sudac Ružić je obrazlažući presudu kazao da je sud prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuće za optuženog cijenio priznanje, kajanje i njegovo dobro vladanje u sudnici.

Ranije tijekom procesa utvrđeno je da je Vejsilović u vrijeme počinjenja kaznenog djela u krvi imao 0,47 promila alkohola, a neuropsihijatrijskim vještačenjem koje je obavio dr. Omer Ćemalović utvrđeno je da je bio u stanju lakog pijanstva. Tijekom suđenja Vejsilović je priznao da je pucao, ali je negirao da je želio ubiti pjevača.