Home Crna kronika Pljačkaš taksista krao aute pa živio u njima. Žrtve je pratio…

Pljačkaš taksista krao aute pa živio u njima. Žrtve je pratio…

SHARE

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici pritvorio je u srijedu Gorana K. (32) zbog 13 razbojništava, krađa i pokušaja pljački. Ondje će ostati najmanje mjesec dana kako ne bi pobjegao, utjecao na svjedoke ili sve opet ponovio. Naime, nepopravljivi razbojnik, koji do sada ima čak 150 prijava, u posljednjih mjesec dana namjerio se na kioske i taksiste kojima je prijetio i krao im automobile. Kažnjavan je 15 puta.

Prvi put mu je na meti bila vozačica Ubera. Nju je opljačkao 15. veljače u Sajmišnoj ulici u Mičevcu. Prijetio joj je startnim pištoljem, ukrao novac, mobitel i Ford Mondeo u kojem ga je vozila. Odvezao se na područje Novog Zagreba i ostavio auto kojeg su pronašli pola sata poslije.

Gotov identičan slučaj policajci su zabilježili 22. veljače kad je Goran nazvao Taxi Cammeo. Vozaču (25) je rekao da ga također odveze do Sajmišne ceste u Mičevcu. Ondje je izvadio pištolj i prijetio mu da će ga upucati. Ukrao mu je potom novčanik i auto i pobjegao. Ukradenu Daciu Logan policajci su pronašli deset sati kasnije u Ulici Svetog Mateja.

Posljednji slučaj pljačke prijevoznika ‘obavio’ je u petak 2. ožujka kad je naručio Uber ispred Mamutice. Registrirao se putem aplikacije u koju je unio lažne podatke te da će platiti gotovinom. Vozačici (37) je rekao kako mora otići do Rakitovca kod Velike Gorice. Kad ga je ondje dovezla, ponovno je izvadio pištolj, prijetio i ukrao joj novac i BMW.

Pratio vozačicu Ubera

Isti auto policajci su pronašli napuštenog na Vukomerečkoj cesti u zagrebačkoj Dubravi.

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji sumnjaju da je među ukradenim stvarima našao podatke vozačice koju je odlučio pratiti. Pronašao je adresu na kojoj živi te joj je ponovno ukrao isti BMW. Krađu je prijavila 5. ožujka, a auto su pronašli dan poslije u Ulici Vrbje na Trešnjevci.

Živio i spavao u autima?

Kad su ga policajci uhitili, otkrili su da je živio i spavao u automobilima koje je ukrao. Nije se uopće pojavljivao na adresi na kojoj je prijavljen.

Kioske je pljačkao kad je stigao i to u Maksimiru, Peščenici, Novom Zagrebu i Velikoj Gorici. Svaki put bi bio maskiran majicama i šalovima.

Ukupna šteta u njegovim pohodima je 272.000 kuna.