Home Crna kronika PANIKA u Osijeku: Ovo je pakao, sve je puno mrtvih golubova! Uginuli...

PANIKA u Osijeku: Ovo je pakao, sve je puno mrtvih golubova! Uginuli golubovi padaju s krovova, ambulante pune otrovanih pasa

SHARE

Već nekoliko dana vlasnici pasa i mačaka u Osijeku strahuju za svoje ljubimce, jer su se društvenim mrežama proširile informacije o otrovu koji je bačen širom grada, pa i u samom centru.

Policija je ove sedmice zaprimila nekoliko dojava o sumnjivom bijelom prahu koji su građani uočili na nekoliko lokacija u gradu, a prijavljeno je i nekoliko slučajeva otrovanih pasa.

Danas su se pak Facebookom proširile fotografije i videozapisi golubova koji padaju s krovova zgrada i ugibaju na pločnicima. Građani Osijeka su na društvenim mrežama te događaje povezali s otrovom od kojeg strahuju već danima.

“Umiru u mukama”

“Umiru u mukama! Ovo je pakao, prepun je grad mrtvih i polumrtvih golubova! Okolo ih još razvlače i jedu mačke koje će se tako otrovati”, objavio je danas Azil Osijek na svom Facebook profilu.

Na stranici “Malina on wheels” objavljene su fotografije i videozapis koji prikazuju mrtve ili golubove koji ugibaju širom grada.

“Pomrli su ili umiru u mukama…puno ih je pregaženih…Pun je grad bijele tvari pobacane svuda…Ambulante pune otrovanih pasa danima. Nadležne službe šta čekate”, napisali su u svojoj objavi.

Gradonačelnik Osijeka je na svom Facebook profilu objavio je da je sazvana vanredna sjednica kriznog štaba o novonastaloj situaciji.

Na sastanku će, kako javlja Azil Osijek biti inspekcije, Zavod za javno zdravstvo, policija, deratizatori te svi koji imaju informacije i nadležnost djelovanja.