Home Zanimljivosti Hollywood je zaludio bizarni beauty trend iz Koreje koji podrazumijeva novorođenčad

Hollywood je zaludio bizarni beauty trend iz Koreje koji podrazumijeva novorođenčad

SHARE

Ako ste mislili da je tretman pomlađivanja posteljicom bizaran, čekajte da pročitate ovo…

DOK se ne pronađe eliksir mladosti, holivudske zvijezde pristat će na zaista svašta kako bi izgledale mlađe i ljepše.
Čini se da botoks i estetski zahvati više nisu dovoljno dobri za bogate celebove pa u posljednje vrijeme čujemo i za razne alternativne i često jako bizarne načine pomlađivanja, poput tretmana lica posteljicom.
No najnoviji holivudski anti-age trend najbizarniji je do sada. Naime, novi hit u pomlađivanju izgleda je tretman lica prepucijem, odnosno kožicom penisa korejske novorođenčadi. Da, dobro ste pročitali, slavne dame sada njeguju svoje lice kožicom penisa novorođenčadi!
Među poznatim celebovima koje je zaludio ovaj tretman su Cate Blanchett i Sandra Bullock, a za jedan tretman pomlađivanja prepucijem izdvajaju 650 dolara, što je nešto manje od 4000 kuna.
“Sandra i ja bile smo zajedno na tretmanu u New Yorku i nazvale smo ga ‘penis tretman’,” ispričala je Blanchett za Vogue te dodala da im je nakon tretmana koža izgledala mladoliko i blistavo. No ovaj način pomlađivanja službeno se ne zove “penis tretman” već EGF tretman lica jer se temelji na EGF (Epidermal Growth Factor) serumu koji potiče obnavljanje stanica kože i dobiva se iz matičnih stanica vezivnog tkiva uzetih iz prepucija korejske novorođenčadi, prikupljene nakon obrezivanja.
Tijekom tretmana, stanice prepucija ubrizgavaju se u kožu lica pomoći mikroiglica, a tretman potiče bolju proizvodnju kolagena i elastina.