Home Šport Dominacija Škole rukometa RK Izviđač CO na turniru u Šibeniku

Dominacija Škole rukometa RK Izviđač CO na turniru u Šibeniku

SHARE

Proteklog vikenda završen je prvi turnir Erste Liga Dalmacije u mini rukometu koji se održao u Šibeniku. Odziv prijavljenih je bio iznad svih očekivanja. Rukomet je u dvorani OŠ Meterize igralo 59 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to u šest kategorija, a ukupno je nastupilo preko 700 djece.

Najviše zadovoljstva po završetku turnira može imati Škola rukometa Izviđač CO koja je na ovom turniru sudjelovala sa šest ekipa, a pet ekipa iz Ljubuškog se našlo na pobjedničkom postolju. U konkurenciji najmlađih djevojčica (2009) ŠR Izviđač CO osvojila je prvo mjesto dok su djevojčice (2007) bile treće. Kod dječaka (2007 i 2009) su osvojili srebrene kolajne dok su dječaci (2008) bili treći, a ekipa (2007/II) osvojila je veliko četvrto mjesto.

Treba istaći da su još pokale kući ponijeli: Korčula, ŽARK Split, Dugopolje, Solin, Vranjic, Vodice, Zadar 1954 i Mini Sunce, a iz Hercegovine je još nastupila i Škola rukometa HŽRK Grude ali bez značajnijih rezultata na ovom prestižnom turniru u mini rukometu.

U Šibeniku se igrao prvi turnir. Tijekom travnja i svibnja bit će održani turniri u Zadru, Dubrovniku, Ljubuškom i Splitu, a najbolji će se plasirati na završni turnir u Splitu, koji se igra 8. lipnja.

Očekivali smo velik broj djece što su svojim dolaskom i potvrdile ekipe koje su došle u Šibenik. Želja nam je da se djeca zabave, uživaju u rukometu i da pamte Šibenik i cjelokupan projekt Erste Rukometne Lige Dalmacije kao jedno od svojih prvih sportskih natjecanja. Djeca su najbolji ulog i u svemu ovome ja i cijeli RK Balić&Metličić vidimo ogromnu odgovornost i veliko zadovoljstvo – kazao je Ivano Balić.