Home Crna kronika Ratnom vojnom invalidu iz Ljubuškoga 5 mjeseci zatvora zbog lažne dokumentacije

Ratnom vojnom invalidu iz Ljubuškoga 5 mjeseci zatvora zbog lažne dokumentacije

SHARE

Općinski sud u Ljubuškom na kaznu zatvora od pet mjeseci osudio je M. P. (44) iz Ljubuškoga zbog uporabe lažne medicinske dokumentacije, na osnovu koje je stekao status ratnoga vojnoga invalida.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv M. P. zbog uporabe lažne medicinske dokumentacije kao prave, a sve kako bi dobio status ratnoga vojnoga invalida.

M. P. je na njemu poznat način pribavio lažnu medicinsku dokumentaciju o liječenju u SKB Mostar. Riječ je o ukupno 13 nalaza i mišljenja specijalista SKB Mostar koji datiraju od 1994., pa do 2006. godine, izjavio je za portal Jabuka.tvJosip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Svjestan da medicinsku dokumentaciju nije dobio od navedene bolnice, jer se u njoj nije niti liječio, a prema protokoliranim brojevima u bolnici su evidentirane sasvim druge osobe, a ne on, dana 18. lipnja 2007. godine naprijed navedenu medicinsku dokumentaciju o liječenju uz zahtjev za priznavanje svojstva vojnoga invalida HVO-a predao je Službi za branitelje iz Domovinskoga rata općine Ljubuški.

Na osnovu lažne medicinske dokumentacije priznato mu je svojstvo ratnoga vojnoga invalida i pravo na isplatu mjesečnoga novčanoga iznosa od 234,88 KMpo osnovu prava na osobnu invalidninu. Svaki mjesec od 1. srpnja 2007. godine, Paradžiku je isplaćivan iznos od 234,88 KM, te je na taj način oštetio Proračun FBiH za iznos isplaćenih mjesečnih iznosa od 2007. godine, dodao je Aničić za portal Jabuka.tv.

S obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, postoji mogućnost ulaganja žalbi na istu Županijskom sudu u Širokom Brijegu, piše Jabuka.tv.