Home Zanimljivosti NEĆETE VJEROVATI ŽELITE LI IZGLEDATI KAO ONA? Trenerica otkrila nikad lakši način:...

NEĆETE VJEROVATI ŽELITE LI IZGLEDATI KAO ONA? Trenerica otkrila nikad lakši način: ‘Prije sam vježbala kao luda, ali ovo je puno bolje’

SHARE

Vježba je vrlo jednostavna i može se izvoditi ležeći, klečeći ili stojeći

Znate ono kad uvučete trbuh dok pozirate za seksi fotografiju? E, pa izgleda kako vam to ne čini dobro samo za taj trenutan vizualni dojam, već i dugoročno. Instruktorica pilatesa Karlie Andrews kaže kako uvlačenje trbuha može biti učinkovito kao stotine trbušnjaka dnevno.

“Prije sam vježbala kao luda da bih isklesala trbuh, ali sada shvaćam da fokus na manje mišiće može napraviti veliku razliku u ravnoteži, stabilnosti i izvlačenju najveće koristi od vježbi za trbušne mišiće. Pravilno zapošljavanje mišića dubokih jezgara ključno je i vrijedi za sve obrasce kretanja u životu. Bez upošljavanja tih mišića manje smo stabilni i skloniji ozljedama”, objasnila je Andrews za Daily Mail.

Ističe kako ona svoju besprijekornu figuru duguje vježbanju mišića dubokih jezgara na dnevnoj osnovi. “Radim to kako bih bila sigurna da održavam pravilnu tehniku tijekom svojih satova pilatesa”, objašnjava instruktorica.

Prema njezinim riječima, vježba je vrlo jednostavna i može se izvoditi ležeći, klečeći ili stojeći. “Udahnite i opustite trbuh. Izdahnite i zalijepite pupak za kralježnicu, uvucite rebra i podignite zdjelicu kao da pokušavate zadržati mokraću. Provodite ovaj režim tri minute prije vježbanja, i to minutu radite, minutu se odmarajte pa opet minutu radite. Možete se gledati u zrcalu kako biste osigurali da pravilno izvodite vježbu”, savjetuje Andrews.