Home Crna kronika Zdravku Mamiću šest i pol godina zatvora!

Zdravku Mamiću šest i pol godina zatvora!

SHARE

Osječki Županijski sud od 12 sati donosi nepravomoćnu presudu bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK-a Dinamo Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem “Dinamovu” direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru.

Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su po dijelu prve točke optužnice. Sudac je u čitanju presude rekao da je poreznik Milan Pernar kriv jer je uzeo mito da bi umanjio iznos poreza koji Zoran Mamić mora platiti državi, a sukladno tome Zoran Mamić je kriv jer mu je dao mito.

Po drugoj točki optužnice svi optuženi su proglašeni krivima.

Sudac je rekao da je Lovrenu neosnovano isplaćeno 50 posto obeštećenja od transfera u Lyon! Sudac je naveo da je Lovren naknadno potpisao aneks ugovorakojim ima pravo na novac od Dinama. Kasnije je novac s Lovrenova računa proslijedio na račun Zorana Mamića koji je sa svoga računa dio novca zadržao sebi, a dio uplatio na račun Dinama. Oštetili su Dinamo za 35 milijuna kuna i sebi pribavili znatnu financijsku korist.

Također, svi optuženi proglašeni su krivima i po trećoj točki optužnice.

Sudac je naveo da ni Luka Modrić nije imao pravo na 50 posto transfera te da je Modrić potpisao da nema nikakvih potraživanja prema Dinamu, a naknadno je neosnovano dobio novac naknadnim aneksom ugovora.

Ukupno zatvora:

Milan Pernar: 4 godine i 2 mjeseca
Zdravko Mamić: 6 godina i šest mjeseci
Zoran Mamić: 4 godine i 11 mjeseci
Damir Vrbanović: 3 godine