Home Gospodarstvo Brotnjaci spas od vrućina traže na bazenima oko Međugorja

Brotnjaci spas od vrućina traže na bazenima oko Međugorja

SHARE

Budući da je u tijeku sezona kupanja i godišnjih odmora poodmakla, stanovnici Brotnja ove vruće ljetne dane osvježenje traže na različitim stranama. Mladi Brotnjaci odlučuju se za jednodnevne izlete automobilima ili autobusima do nekog od mjesta u Dalmaciji.

Naime, subotom i nedjeljom te praznikom Brotnjaci imaju prigodu autobusima privatnih poduzetnika odlaziti na jednodnevne izlete do Graca na moru, Zaostroga, Podgore, Tučepa, Makarske i drugih mjesta uz pristupačnu cijenu povratne karte od 15-ak KM po osobi.

Uz to, u ove sparne i vruće dane mnogi Brotnjaci, ali međugorski hodočasnici osvježenje pronalaze na moderno opremljenim bazenima Sport centra na Tromeđi, koji se zbog savršene ljepote okoliša i zelenila smatra jednima od najuređenijih sportsko-rekreacijskih i turističkih centara na ovim prostorima. Naime, posjetiteljima je na raspolaganju nekoliko moderno uređenih i suvremeno opremljenih bazena za sve dobi, a uz obilje sunca i hladovine pod krošnjama hrastove i borove šume, gostima se nude brojne mogućnosti za odmor, osvježenje, zabavu i rekreaciju na brojnim sportskim sadržajima.

Etno plaža u Herceg etno selu Međugorje mamac je za kupače.

Brotnjaci, njihovi gosti, međugorski hodočasnici i ostali Hercegovci također imaju priliku osvježiti se i na jedinstvenom i iznimno prostranom bazenu – tzv. etno plaži, izgrađenoj u čudesno uređenom krajoliku glasovitog Herceg etno sela Međugorje. Ta očaravajuća etno plaža ukupne površine 4000 četvornih metara, koja je 2014. godine izgrađena u hercegovačkom kamenjaru, doista se doima nestvarno.

Njezin bazen s 1650 četvornih metara vodene površine za kupanje izgrađen je po najnovijoj inovativnoj tzv. biodesign tehnologiji, odnosno od tehnološki napredne smole pomiješane s drugim materijalima za strukturalnu čvrstoću, što uvelike pridonosi zaštiti okoliša i stvara pravu ugodu kupačima.

Riječ je o prvom bazenu takve vrste sagrađenom u Bosni i Hercegovini.

Treba također napomenuti da mnogi Brotnjaci osvježenje pronalaze odlazeći do kupališta Kravica, Koćuša, Čeveljuša i Božjak na rijeci – dragulju Trebižat, neki i do Mostarskoga blata i Bune, a samo se rijetki odlučuju za kupanje u hladnoj vodi rijeke Neretve u Biletići Polju.

Ipak, zbog krize, nezaposlenosti i pada životnog standarda, najviše Brotnjaka ovoga ljeta neće vidjeti more pa će se morati osvježavati vodom iz slavina Gradskog vodovoda, koja je, nažalost, u Brotnju poprilično skupa.