Home Društvo Sandra Perković uvjerljivo u finale, Marija Tolj na 16. mjestu

Sandra Perković uvjerljivo u finale, Marija Tolj na 16. mjestu

SHARE

Finale za bacačice diska na rasporedu je u subotu, pretposljednjeg natjecateljskog dana, a započet će u 20.20 sati

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković bez poteškoća se plasirala u finalno nadmetanje hicem od 64,54 metra u prvoj kvalifikacijskoj seriji, čime je kvalifikacijsku normu nadmašila za više od šest metara, dok je druga hrvatska predstavnica 18-godišnja Marija Tolj s hicem 55,52 m završila kvalifikacije na 16. mjestu, prenosi Večernji.hr.

– Ne želim razmišljati o povijesti i osvajanju još jednog naslova. Uvijek je lijepo kvalificirati se u prvom pokušaju i mislim da će natjecanje biti odlično. Nisu mi drage ove kvalifikacije u kojima je norma daleko ispod mog standarda, a ne želim da izgleda kao da je to što radim bezvrijedno. Na televiziji to uvijek tako izgleda – rekla je Sandra Perković, koja će u subotu imati priliku postati prvom osobom u povijesti s pet uzastopnih zlatnih medalja na europskim prvenstvima na kojima još nikada nije osvojila drugo mjesto.

Osim četverostruke europske prvakinje te dvostruke svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice, kvalifikacijsku normu uspjelo je prebaciti još šest diskašica: Njemice Shanice Craft (61,13 m), Nadine Mueller (60,64 m) i Claudine Vita (59,18 m),  Portugalka Irina Rodrigues (59,22 m), Moldavka Alexandra Emilianov (58,83 m) i Talijanka Daisy Osakue (58,73 m).

Uz spomenutih sedam u finale su se na osnovi rezultata plasirale Portugalka Liliana Ca (58,37 m),  Čehinja Eliška Stankova (57,81 m), Srpkinja Dragana Tomašević (57,77 m), Britanka Jade Lally (57,71 m) i Grkinja Hrosoula Anagnostopoulou (56,52 m).

Druga hrvatska predstavnica, 18-godišnja juniorka Marija Tolj, kvalifikacije je završila na 16. mjestu s hicem od 55,52 metra.

Finale za bacačice diska na rasporedu je u subotu, pretposljednjeg natjecateljskog dana, a započet će u 20.20 sati.